Als student ben je altijd op zoek naar manieren om je leven aangenamer te maken. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan, toch? Kamers.nl to the rescue, want met deze lifehacks maken we je leven een stuk simpeler!

1. Koken zonder pan

Eet jij graag producten zoals noedels, pasta of knakworst maar heb je geen pan bij de hand? Gebruik een koffiekan! Vul ‘m met water, doe het eten er in en zet ‘m aan. Zelf een eitje koken in de ochtend is ook mogelijk op deze manier. Fijn toch?

2. Drank koelen

Dit is de ideale tip voor een spontaan huisfeest of gewoon een avond met je vrienden thuis. Wikkel een krant om jouw drank fles en leg ‘m in de vriezer. De krant zorgt ervoor dat de flessen drank 3x zo snel koel worden. En dat betekent: binnen no-time ijskoude drankjes. Handig!

3. Pizza opwarmen

Het favoriete studentenvoer: PIZZA! Als het voor jou ook te lang duurt in de oven, stop je pizza dan eens in de magnetron. Zet er een glas water naast om ervoor te zorgen dat je pizza niet uitdroogt. Dit kun je overigens ook met veel andere soorten eten doen.

4. Koffie zonder koffiezetapparaat

Is het koffiezetapparaat kapot of heb je geen budget om er een te kopen? Met deze lifehack kan je dagelijks toch je bak koffie zetten. Het enige wat je nodig hebt is een elastiekje, een plastic beker en een koffiefilter. Knip de onderkant van de beker weg en hang hier het doekje in dat je om de buitenranden met een elastiek vast maakt. Leg deze vervolgens bovenop je koffiemok, schep koffiepoeder in het doekje en giet er langzaam heet water bovenop. Binnen een paar minuten heb je overheerlijke koffie!

5. Spons tegen beschimmeld fruit en groente

Haal je regelmatig een stuk fruit uit de koelkast dat helemaal zacht is geworden of beschimmeld is? Leg een spons bij je verse fruit en groenten in de koelkast. Vooral fruit wordt niet heel blij van vocht en kan daardoor snel gaan schimmelen. De spons zal vocht opnemen en het fruit zo beschermen. Knijp hem wel regelmatig uit om te voorkomen dat deze truc averechts werkt.