Laatste nieuws

Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws over studentenkamers, huurprijzen, studentensteden en andere opvallende feiten en nieuwtjes over studentenhuisvesting.

Nederlandse summer schools zijn booming

2 dagen geledenSummer school: dé manier om extra punten te verdienen en tijdelijk in het buitenland te vertoeven. Althans, dat denken honderden buitenlandse studenten die hier in Nederland tijdens de zomervakantie komen bikkelen. De summer schools van Nederlandse universiteiten zijn namelijk razend populair, blijkt uit een rondgang van het AD.

Ranking the stars: de beste en slechtste steden om een studentenkamer te vinden

14 juli 2017Er is in Nederland op dit moment een tekort van 40.000 studentenkamers. De Landelijke Studentenvakbond, kenniscentrum voor studentenhuisvesting Kences en Vastgoed Belang vonden het daarom tijd een lijst te maken van de beste en slechtste studentenkamersteden van Nederland. Hiermee willen ze de desbetreffende steden bewust maken van het probleem en studenten die een kamer zoeken op weg helpen. De beste stad voor een studentenkamer? Delft! In Rotterdam en Enschede maak je de minste kans op het vinden van een kamer.

Ouder nieuws

© 2012-2017 Kamers