Laatste nieuws

Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws over studentenkamers, huurprijzen, studentensteden en andere opvallende feiten en nieuwtjes over studentenhuisvesting.

OV-chipkaart is miljoenen business

6 dagen geledenBlij met je OV-chipkaart? Je bent niet de enige. Het AD maakte afgelopen dinsdag bekend dat de OV-chipkaart en alles daaromheen een lucratieve business blijkt te zijn. Het bedrijf dat eigenaar is van de OV-chipkaart, Translink, zou de afgelopen vijf jaar 55 miljoen euro winst gemaakt hebben. Translink zou echter geen winstoogmerk moeten hebben en de OV-chipkaart zou slechts kostendekkend moeten zijn. Hoe de vork precies in de steel zit zetten wij voor je op een rij.

Bussemaker: studenten moeten onterecht betalen

10 februari 2017Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) ontving afgelopen maand honderden klachten van studenten die een verplichte bijdrage moeten betalen voor studiedoeleinden, bijvoorbeeld voor een cursus of trainingsgame. Aangezien dit bij wet verboden is, is het ISO afgelopen woensdag met de minister van Onderwijs, Jet Bussemaker, om de tafel gegaan om de problemen te bespreken. Hoe het precies zit met deze regels zetten wij voor je op een rij.

Ouder nieuws

© 2012-2017 Kamers