Aanstaande donderdag is het weer zover! Dan vieren we de verjaardag van onze koning die dit jaar de 50 aantikt. Reden voor een feestje dus; weet jij al wat je gaat doen? Als je niet van plan bent om wat bij te verdienen met een kleedje op de rommelmarkt zijn er genoeg feesten door het hele land te vinden. De weersverwachting is niet heel zonnig, maar er blijft hoop op een droge dag! Wij zetten zeven van de tofste Koningsdagfeesten voor je op een rij.

Kingsland Festival – Amsterdam, Den Bosch, Maastricht, Groningen, Twente

Kingsland Festival vindt op maar liefst 5 locaties tegelijkertijd plaats, met Amsterdam als grootste. Op Kingsland kom je grote namen tegen: o.a. Tiësto, Afrojack, Martin Garrix, Afrojack, Nicky Romero en nog vele anderen. Er wordt deephouse, hardstyle en EDM gedraaid. De mainstage is in iedere stad buiten, dus het is verstandig om je warm aan te kleden en een poncho mee te nemen. Er is ook overal een overdekte, kleinere stage aanwezig, dus je kunt schuilen als het echt nodig is.

Kralingse Bos Festival – Rotterdam

Het Kralingse Bos Festival in Rotterdam pakt uit met meer dan vijftig uiteenlopende artiesten verdeeld over vijf stages. Techno, hiphop, house, dancehall, het komt allemaal aan bod in het Kralingse Bos. Wat dacht je van De Jeugd van Tegenwoordig, Extrawelt, Adje en de Vengaboys? Twee van de vijf stages zijn overdekt en er worden maatregelen getroffen om modderpoelen zoveel mogelijk te beperken. Poncho en kaplaarzen aan en gaan dus!

538Koningsdag – Breda

Het Chasséveld in Breda is ieder jaar de locatie van het 538 Koningsdagfeest. DJ’s, bands en andere live-acts wisselen elkaar af. Enkele artiesten zijn nog geheim, maar de line-up is nu al indrukwekkend met o.a. Sunnery James & Ryan Marciano, Kensington, Gavin DeGraw, Oliver Heldens en Dua Lipa. Alle 40.000 kaarten zijn officieel uitverkocht, maar op TicketSwap zijn nog wel kaartjes te vinden. 538Koningsdag is niet overdekt, dus zorg dat je je oranje regenpak meeneemt voor de zekerheid.

Supersized Kingsday – Best

Ben jij vastbesloten om te gaan knallen deze Koningsdag? Dan is Supersized Kingsday jouw feestje. Het thema van deze editie is namelijk ‘Ik zal vlammen’ en 95 procent van alle kaarten is al uitverkocht. Op partylocatie Aquabest kun je heel de dag losgaan op hardstyle, hardcore, freestyle, raw en uptempo. En dat niet alleen; je kunt op Supersized ook oud-Hollandsche spellen spelen of de koning eren door een rondje in een van de kermisattracties te doen. Enkele podia zijn overdekt, maar het grootste gedeelte van de festiviteiten is in de open lucht.

PIP x Zeezout Koningsdâch op de Pier – Den Haag

Koningsdâch op de Pier staat garant voor een droge avond en nacht op een geweldige locatie, namelijk de iconische pier van Scheveningen. Alles speelt zich binnen af, dus je kunt je zuidwester thuislaten. Tot de line-up behoren namen als Tom Trago, Dekmantel Soundsystem, Interstellar Funk en Poseidon Posse. Vorig jaar was deze Haagsche samenwerking tussen ZeeZout en PIP een groot succes. Wie durft het aan om te swingen tot in de late uurtjes?

Oranjebloesem – Blijburg aan Zee

Als je geen zin hebt om de verjaardag van de koning in de drukte van de stad te vieren is Oranjebloesem een goed alternatief. Dit festival is op het Haveneiland aan het IJmeer (vlakbij Amsterdam). Als de zon zich toch laat zien donderdag zit je op Oranjebloesem perfect, want het is op het strand. En ook al gaat het toch regenen, twee van de vier areas zijn sowieso overdekt. De organisatie heeft zelfs aangegeven eventueel extra overkappingen te plaatsen als het echt slecht dreigt te worden. Op Oranjebloesem kunnen je voetjes voornamelijk van de vloer op techno.

SLAM! Koningsdag – Alkmaar

In dit lijstje mag SLAM! Koningsdag in het AFAS stadion in Alkmaar niet ontbreken. Alle 30.000 kaarten zijn stijf uitverkocht en op TicketSwap staan er nog bijna 600 oproepen voor kaartjes. Met een beetje geluk weet je nog een kaartje te bemachtigen en kun je deze heugelijke dag vieren met o.a. Bassjackers, Lil Kleine, Broederliefde, Tinie Tempah, Kraantje Pappie en nog veel meer dance- en hiphopacts uit binnen- en buitenland. Volgens de organisatie blijft het gegarandeerd droog donderdag, maar houd er rekening mee dat alles in de open lucht is.