Een gezellig huis of niet, huisgenoten kunnen elkaar het leven ook (onbedoeld) behoorlijk zuur maken! Kamers.nl verzamelde de 11 allergrootste ergernissen: hoeveel herken jij er?

Rob Geus

1. Spullen opmaken (en niet vervangen)

Uitwijken naar oude kranten bij gebrek aan wc-papier. Je op die lekkere chips verheugen en tot de ontdekking komen dat je huisgenoot de hele zak heeft opgegeten. De vaat doen met shampoo, omdat het afwasmiddel op is. Hoe vaak heb jij al misgegrepen?

2. Een slagveld als aanrecht

Wil je een eitje bakken, dan moet je je eerst een weg banen door een bonte verzameling van vuile borden, aangekoekte pannen en met peuken gevulde koffiekopjes. Tegen de tijd dat je de benodigde pan hebt gevonden en schoongemaakt, is alle eetlust je vergaan. Hebben jullie de luxe van een vaatwasser? Vreemd genoeg ben jij altijd degene die hem uitruimt.

Vies en rommelig aanrecht

3. Lekker aanduwen…

…totdat er écht niks meer bij kan in de prullenbak. Op het moment dat jij deze opent valt alle rotzooi er van ellende uit. Vervolgens kan de vuilniszak niet meer dicht en is het een regelrecht drama om deze te vervangen.

4. Vaatdoek-biotoop

Je vraagt je regelmatig af wanneer het vaatdoekje – standaard een vieze, natte prop – zelf weg zal lopen van zijn vertrouwde plekje op het aanrecht.

Vies vaatdoekje

5. Het rekbare begrip ‘opgeruimd’

Jij en je huisgenoten houden er behoorlijke verschillende definities van ‘opgeruimd’ op na. En dit is duidelijk te zien aan de manier waarop de gezamenlijke ruimte wordt achtergelaten.

6. Doucheputje met een vacht

Behoeft dit nog verdere uitleg?

Vies doucheputje

7. Bruine strepen

Sommige mensen schijnen te denken dat de toiletborstel er voor de sier staat. En dan tref je soms een verrassing aan in de toiletpot – meestal net nadat jij deze hebt schoongemaakt, want jij houdt je wél aan dat schema...

8. ‘Even lenen’ = verdwenen

Je paraplu. Een aansteker. Je fiets. De lijst met spullen die je huisgenoten kwijt hebben gemaakt na ze ‘even te hebben geleend’ is lang en divers.

9. Gekraak en gekreun

Een huisgenoot die zijn muziek iets te hard aan heeft, daar valt best mee te leven. Maar je hoeft écht niet te horen wat je huisgenoot en zijn of haar nieuwe scharrel met elkaar uitspoken tussen de lakens…

Gekraak en gekreun

10. Filevorming

Waarom bedenkt iedereen altijd op hetzelfde moment om te gaan douchen / naar de wc te gaan / de was te doen…?

11. Privacy, wat is dat?

Je probeert te studeren of wilt gewoon even alleen zijn, maar je demonstratief gesloten kamerdeur maakt kennelijk weinig indruk: je huisgenoten denderen ongegeneerd je kamer in om je op de hoogte te brengen van nieuwtjes die je écht niet kunt missen (lees: dat het nichtje van Selena Gomez een nieuw hondje heeft).