Amsterdam is wereldwijd de 5de studentenstad als het gaat om de kwaliteit van het studentenleven.Dit maakte QS Top Universities Rankings vandaag bekend. Het bedrijf heeft wereldwijd 50 studentensteden beoordeeld op de kwaliteit van het studentenleven in die steden. In de rangschikking komt Amsterdam dus uit op 5de plaats.

Hoe Amsterdam zich verhoudt tot andere steden

De studentensteden kregen punten toebedeeld aan de hand van 14 verschillende factoren. De steden konden scoren in 5 verschillende categorieën: betaalbaarheid, activiteiten, werkgevers, kwaliteit van leven, diversiteit aan studenten en ranglijsten van universiteiten. In de categorie ‘Kwaliteit van het leven’ behaalde Amsterdam dus de 5de plek, vlak achter Munchen, Sydney, Zürich en de topstad Wenen.

De stad met de grachten

Met wandelroutes langs de mooie grachten, een bloeiende kunstscene, een grote diversiteit aan cafe’s en de wereldberoemde tolerante houding kan de studentikoze levensstijl in deze schilderachtige stad elders moeilijk worden overtroffen. Bovendien hebben de stad en Nederland in het algemeen een sterke fietscultuur. Dit bevordert dat studenten zich snel, gemakkelijk en goedkoop kunnen verplaatsen. Ook zijn er grote poppodia en verschillende karakteristieke buurten zoals De Jordaan en de “Negen Straatjes” met een overvloed aan gezellige winkeltjes.

Internationale stad

Amsterdam telt ruim 1 miljoen inwoners uit veel verschillende landen en culturen. Daardoor is het een uitstekende studieomgeving voor internationale studenten. Ook in de andere 4 categorieën scoort Amsterdam goed. De combinatie van de scores in alle categorieën brengt Amsterdam op plaats 36 in de top 50. Amsterdam heeft 2 universiteiten die gerangschikt zijn in de QS Top Universities Rankings. De Universiteit van Amsterdam staat op plaats 58 van de wereld. Daarnaast is ook de Vrije Universiteit Amsterdam te vinden in de top 200.

Meer informatie over studeren in Amsterdam lees je op de site Eurogates.nl, een portal voor internationale opleidingen in Nederland.