Je bent binnenschipper en je hebt een schip. Maar door de economische crisis ligt je mooie boot meer op het droge dan klotsend in de binnenvaart. Wat doe je dan? Met de handen in het haar hopen dat de economie snel weer aantrekt of op zoek gaan naar innovatieve manieren om geld te verdienen? Sietz Leeflang dacht er het zijne van en besloot de binnenschippers een handje te helpen met zijn 'vaarmodule'.

Studentenkamer in een schip

Waarom niet al die ruimte in het schip gebruiken om kamers te plaatsen zodat de schipper in nood toch nog wat huur kan opstrijken? Leeflang, oprichter van de stichting De Twaalf Ambachten ontwierp een vaarmodule waarin een kamer kan worden geplaatst van 5 bij 3 meter. De kamers is 2,60 meter hoog en kan eenvoudig worden ingericht als werk- of woonruimte. De schipper kan vervolgens in tijden van economische rust de kamer te huur aanbieden. Ideaal voor bijvoorbeeld studenten die op zoek zijn naar de meest originele studentenkamer van Nederland. Je eigen studentenkamer in het binnenruim van een schip, hoe uniek is dat!

Kamer te huur in Almere

De eerste vaarmodule wordt geprepareerd op een werf in Zaandam. Vervolgens zal deze scheepskamer als demonstratiemodel tentoongesteld worden in de Pampushaven in Almere. Wellicht volgen binnen korte tijd meer vaarmodules.