Ben jij student en vind je dat je buitensporig veel huur betaalt voor je studentenkamer in een van de studentensteden in Nederland? Of vind je je studentenkamer in Rotterdam veel te klein? Geloof me, het kan altijd erger...

Anderhalve meter woonruimte

Stel je maar eens voor dat je jarenlang 330 euro per maand betaalt voor een kamer met een oppervlakte van 1,56 vierkante meter. Andehalve meter levensruimte en je nog blauw betalen ook! Een man in Frankrijk betaalde maandelijks dit torenhoge bedrag aan huur voor een piepklein kamertje in Parijs. Deze 50-jarige Parijzenaar besloot uiteindelijk te klagen over de hoge huurprijs en de woonomstandigheden met als gevolg dat de woningbouwstichting ter controle langs kwam en de bizarre woonsituatie zelf kon aanschouwen.

Verhuurder aangeklaagd

In Parijs is een minimale woonruimte van 9 vierkante meter verplicht. Ook moet een badkamer en wc aanwezig zijn in de huurwoning. De verhuurder van dit miezerige kamertje wordt dan ook aangeklaagd. Of de bewoner inmiddels een huurwoning heeft met wat meer arm- en beenruimte, is nog onbekend.