Verenigingshuis

Verenigingshuis

Een verenigingshuis is een huis van een studentenvereniging. Het komt regelmatig voor dat in een verenigingshuis kamers worden verhuurd. In zo'n studentenhuis wonen in de regel alleen studenten die lid zijn van een bepaalde vereniging. Dit kan een oplossing zijn wanneer je op geen enkele andere manier een kamer kunt vinden. Je moet je dan uiteraard wel eerst aansluiten bij een vereniging.

Selectieprocedure

In een enkel geval kun je ook in een verenigingshuis terecht zonder lid te worden van de vereniging, omdat ze anders het huis niet gevuld krijgen. Vaak wordt er dan een selectieprocedure gestart, zodat de persoon wordt uitgekozen die het beste in de groep past.

Verenigingshuis is sociaal

In het verenigingshuis kunnen ook activiteiten plaatsvinden zoals een maaltijdvoorziening, vergadering, bijbelstudie of gespreksgroep. Ook het geregeld houden van een feest zal niet ontbreken. Het wonen in een verenigingshuis is met andere woorden een sociaal gebeuren.

Veelgestelde vragen over een verenigingshuis:

We hebben enkele vragen die vaak worden gesteld over een verenigingshuis en de bijbehorende antwoorden voor je op een rijtje gezet.

 • Wie woont er in een verenigingshuis?

  In een verenigingshuis wonen leden van een studentenvereniging. Het komt ook voor dat een verenigingshuis kamers verhuurt aan andere studenten maar in principe is de woonruimte enkel bedoeld voor leden van dezelfde vereniging.

 • Worden in een verenigingshuis kamers verhuurd?

  Ja, in een verenigingshuis worden doorgaans kamers verhuurd.

 • Wanneer mag je in een verenigingshuis wonen?

  Als je lid bent van de studentenvereniging van het desbetreffende verenigingshuis, kan je een kamer huren.

 • Zijn er in een verenigingshuis activiteiten te doen?

  Vaak zijn er gezamenlijke activiteiten zoals maaltijden, studies, vergaderingen een feesten.

© 2012-2020 Kamers, onderdeel van TreeHouse B.V. | Willem Buytewechstraat 45, 3024 BK Rotterdam | KvK-nummer 24426419