Gedeelde woonkamer

Gedeelde woonkamer

Wanneer je op kamers gaat, moet je vaak de keuken en badkamer delen met je medebewoners. In sommige gevallen is er ook een gezamenlijke woonkamer aanwezig (in sommige studentenhuizen ook wel een 'fusie' genoemd). Zo'n ruimte is zeker fijn als je maar een kleine kamer hebt. Een gezamenlijke woonkamer is vaak een sociale aangelegenheid, omdat je hier ook visite ontvangt. Het kan echter ook zijn dat je in je kamer blijft, omdat je daar alles hebt, zoals computer, bureau, tv en natuurlijk je bed.

Regels gedeelde woonkamer

Maak afspraken over wat wel of niet gewenst is in de huiskamer en wie wanneer schoonmaakt. Probeer geen ruzie te maken over op welke zender de tv moet staan en ga niet languit op de bank liggen, terwijl andere mensen willen zitten. Vergeet verder niet eventueel aanwezige planten water te geven. Kortom, met een beetje fatsoen en sociale vaardigheden zorg je ervoor dat er een prettige sfeer in huis ontstaat. Niet onbelangrijk, want het is toch je thuishaven.

Veelgestelde vragen over een gedeelde woonkamer:

We hebben enkele vragen die vaak worden gesteld over een gedeelde woonkamer en de daarbij behorende antwoorden voor je op een rijtje gezet.

  • Moet je de woonkamer delen wanneer je op kamers gaat?

    Wanneer je in een studentenhuis gaat wonen, is een woonkamer vaak gedeeld. Het komt ook wel voor dat er geen gezamenlijke woonkamer aanwezig is. In sommige gevallen is de kamer zo groot dat er een woonkamer ingericht kan worden. Dan heb je dus je eigen woonkamer.

  • Welke afspraken moet je maken bij een gezamenlijke woonkamer?

    Het is verstandig afspraken te maken over het schoonmaken van de woonkamer. Ook is het handig om afspraken te maken over het gebruik van de tv.

© 2012-2020 Kamers, onderdeel van TreeHouse B.V. | Willem Buytewechstraat 45, 3024 BK Rotterdam | KvK-nummer 24426419