Zoek je een studentenkamer in Enschede? Dan heb je geluk! Deze studentenstad kreeg van de Keuzegids HBO het hoogste cijfer van de klas. De stad ging er vandoor met de studentenbokaal en scoorde een onovertroffen 7,3. Tilburg behaalde een mooie tweede plek met een 6,9. Andere steden zoals Amsterdam, Utrecht en Wageningen scoorden allemaal slechter. In deze steden betalen studenten dus meer voor een kamer en zijn kamers ook nog eens veel moeilijker te vinden.

Amsterdam het duurste

Het rapportcijfer was gebaseerd op de gemiddelde huurprijs voor een studentenkamer en de moeilijkheidsgraad in het vinden van een studentenkamer. In Tilburg betaal je als student gemiddeld 309 euro per maand. De duurste stad was bijna vanzelfsprekend Amsterdam met een gemiddelde huurprijs van 373 euro. Studentenstad Utrecht volgt op afstand met een gemiddelde huurprijs van 329 euro voor een gezellige studentenkamer. De gemiddelde huurprijs die studenten in Nederland betalen, ligt momenteel rond de 317 euro per maand.

Studentenstad Enschede

Er is veel te doen in Enschede, een studentenstad bij uitstek. Een bruisend uitgaansleven, betaalbare eettentjes, uiteenlopende studentenverenigingen, kortom: Enschede leeft! Er zijn overigens genoeg mogelijkheden om uit te zoeken wat je kan doen in deze leuke stad. Zo kan je reviews over rijscholen en tattoo shops vinden, zijn er verschillende poppodia voor de muzikale student en is er genoeg informatie te vinden bij de universiteiten en scholen in en rondom Enschede.