Het is herfst en de koude winterdagen zijn weer in aantocht. Je kamer is nu waarschijnlijk nog lekker licht, gevuld met plantjes en zo ruimtelijk mogelijk ingedeeld. Dit betekent dat je je kamer lekker winterproof kunt maken met een aantal handige tips

1 Een tochtvrije kamer

Veel studentenkamers bevinden zich in oude panden waar het nog veel kan tochten. In de zomer kan dit erg fijn zijn, maar in de winter kan het flink koud worden in je kamer. Het is daarom slim om isolerende maatregelen te nemen. Zo kun je tochtstrips langs je deuren en ramen installeren. Deze voorkomen niet alleen tocht, je bespaart ook nog eens op je energierekening.

2 Genoeg frisse lucht

Veel mensen denken in de winter niet gelijk aan de ramen open en je kamer luchten. Men is bang dat de warme lucht ontsnapt en de kachel hoger moet als de ramen of de balkondeuren open gaan. Maar hierdoor krijg je een vochtige kamer, en als er iets is waar schimmels gek op zijn dan is het vocht. Schimmel in je kamer is niet alleen onsmakelijk, het kan ook schadelijk zijn voor je gezondheid. Doe daarom als je wakker bent even je ramen of deuren open om de boel lekker door te tochten en frisse lucht in je kamer te krijgen.

3 Warme kleuren en zachte kussens

In de zomer maak je vaak gebruik van lichte kleuren om je kamer cool en ruimtelijk te houden. In de winter is het fijn om wat warmere kleuren aan je kamer toe te voegen. Denk aan houten materialen, leuke kandelaars en kaarsen. Dit zorgt al gauw voor een warm en knus sfeertje in je kamer. Zachte stoffen geven ook een warm gevoel, maak je bed op met zachte gekleurde kussen en een wol dekentje.

4 Warm vloerkleed

Wakker door je wekker, buiten is het nog donker en je kamer is ijskoud... Je moet echt onder dat dikke dekbed vandaan komen en de douche in springen om op tijd te komen, maar och die kou!! Vooral vloeren kunnen erg koud aanvoelen in de wintermaanden, daarom is het handig en fijn om een vloerkleed of een lekker vachtje van bijvoorbeeld IKEA naast je bed en voor je kledingkast te leggen. Leg ook je badjas en een lekker wollig paar sokken klaar naast je bed voor je gaat slapen, dat maakt het opstaan en door de koud naar je badkamer lopen toch een stukje minder zwaar.

5 Sfeervolle verlichting

De winter gaat gepaard met gezellige feestdagen, tijdens kerst geniet bijna iedereen juist van de koude en donkere dagen buiten en het warme, lichte sfeertje binnen. Waarom wachten met de kerstlichtjes? Maak je kamer winterproof met gezellige, gedimde verlichting en (geur)kaarsen. Zorg wel dat je je kaarsen altijd uitblaast voor je weggaat of in slaap valt!