Sommigen studenten vinden het heerlijk om tijdens hun studie nog bij hun ouders te wonen, anderen kunnen niet wachten om op kamers te gaan. De afschaffing van de studiefinanciering en de hoge huurprijzen maken de keuze om op kamers te gaan er ook niet makkelijker op. Toch is op kamers gaan heel erg leuk, en wel om onderstaande vijf redenen.

1. Je maakt nieuwe vriend(inn)en

De meeste studenten gaan in een studentenhuis wonen met huisgenoten. Op deze manier maak je weer nieuwe vrienden. Niet alleen leer je je huisgenoten kennen, maar ook weer hun vrienden die over de vloer komen. Ook het lid worden van een studentenvereniging zal ervoor zorgen dat je nieuwe mensen leert kennen. Door alle uitjes en evenementen ontstaan er al snel hechte vriendschappen met andere leden van de studentenvereniging.

2. Je wordt zelfstandiger en verantwoordelijker

Dagelijkse klusjes die eerst door je ouders werden gedaan, moet je nu helemaal zelf doen. Denk aan koken, wasjes draaien, maar ook het omgaan met financi├źn. Op kamers gaan betekent: ├ęcht op eigen benen staan!

3. Je hebt een kortere reistijd

Over het algemeen gaan studenten in de stad wonen waar ze studeren, zodat ze niet iedere dag met de trein hoeven te reizen. Als je op kamers zit, kan je meestal gewoon op de fiets of zelfs te voet naar school.

4. Je hebt meer vrijheid

Je hoeft geen rekening te houden met de wensen en regels van je ouders. Natuurlijk moet je nog wel een beetje rekening houden met je huisgenoten, maar je kunt in ieder geval wel zelf bepalen wanneer je je kamer opruimt, wat je eet en hoe vaak je gaat feesten. Wanneer je op jezelf woont kun je doen en laten wat je wilt omdat je je aan niemand hoeft te verantwoorden. Fijn toch?!

5. Het is jouw plekje

Een eigen kamer biedt een hoop voordelen. Zo heb je altijd een slaapplek na het stappen en is jouw kamer echt een plek waar je helemaal tot rust kan komen. Je hebt je eigen meubels en leuke accessoires die jouw kamer persoonlijk maken. Over het algemeen hoef je je kamer met niemand te delen, en is het echt je eigen plekje. Ben je benieuwd hoe je jouw studentenkamer leuk en budgetproof kunt inrichten? Check het hier!