School is bijna afgelopen en dat betekent dat het tijd is voor vakantie! Twijfel je over waar je naartoe wilt gaan en ben je standaard bestemmingen als de Costa Brava, Sunny Beach en Oh Oh Cherso een beetje zat? Wij hebben een aantal unieke - én betaalbare - reisbestemmingen voor jou als student op een rijtje gezet.

Montenegro

De Europese underdog die in 2019 flink kan gaan scoren, is Montenegro, een verrassende afwisseling met de Zuid-Europese bestemmingen. Montenegro kent vele gezichten. Je bent gegarandeerd van romantische dorpjes, uitgestrekte, onderhouden stranden en heldere wateren aan de Adriatische kust. Deel je in buurland Kroatië de mooiste plekken met hordes toeristen, in Montenegro heb je de meeste pareltjes nog helemaal voor jezelf. Sla vooral een bezoekje aan het Skadarmeer niet over. Dit grootste meer van de Balkan is uitgeroepen tot nationaal park met unieke flora en fauna.

Bali (Indonesië)

Ja, dames en heren, Bali is ook voor studenten een echte aanrader! Bali is namelijk niet alleen voor insta influencers interessant, maar ook voor mensen die graag eens een andere cultuur willen ervaren. Voor nog geen 30 euro per dag kan je genieten van de relaxte stranden, prachtige tempels, heerlijk eten en een bezoekje aan bekende parken zoals Monkey Forest. En slapen? Dat doe je al voor zo’n 8 euro per nacht! Met een beetje geluk brengen ze je ook nog eens ontbijt op bed. Héérlijk! Tip: Je hebt vaak in januari aanbiedingen waarmee je al een vliegticket weet te bemachtigen voor nog geen 500 euro.

Matera (Italië)

Als cultuurliefhebber gaat jouw hartje sneller kloppen van het Zuid-Italiaanse stadje Matera. Deze Italiaanse plek is namelijk uitgeroepen tot nummer 1 Europese Culturele hoofdstad van 2019. Kunstenaars, filmmakers, schrijvers; jarenlang werden ze geïnspireerd door Matera. Waarom? De oude stadskern, Sassi di Matera, bestaat uit huizen die grotendeels uit bergen zijn gehouwen. Je snapt dan ook meteen de bijnaam van de stad; a città sotteranea, ofwel de ondergrondse stad.

Sri Lanka

Sri Lanka mag zich opmaken voor een goed jaar; Lonely Planet heeft het land bestempeld als één van de landen die je gezien móet hebben in 2019. En wij weten wel waarom! Het land biedt namelijk de perfecte mix tussen cultuur en natuur en is ook nog eens ontzettend goed betaalbaar! Pak je koffers maar alvast in, want de relaxte vibe van het land wil je zeker niet missen.

Poreč (Kroatië)

Oké, Kroatië is misschien niet het meest verrassende land in dit rijtje. Maar voor studenten die wel van een feestje houden hebben wij een stad uitgekozen die nog niet zo populair is als de badplaatsen aan de Costa Brava maar toch verrassend leuk kan zijn! Want als je aan Kroatië denkt, denk je niet gelijk aan feesten, right?! Maar in het prachtige plaatsje Poreč weten ze steeds meer jongeren aan te trekken en zijn er genoeg leuke activiteiten te doen!

Met dit lijstje hopen wij je op weg te helpen naar een leuke vakantiebestemming. Wil jij echt op de centjes letten? Dan zijn er natuurlijk ook nog genoeg leuke plaatsjes in Nederland!

Alvast een fijne vakantie ;)