Het startte als een schoolopdracht, maar groeide uit tot een heus bedrijf. De IZ-fit is een rompertje dat acht maanden lang met een kindje tussen de vier en twaalf maanden 'meegroeit'. Laurens, Lisa, Caro, Arwen en Seppe van de Universiteit Hasselt zijn de bedenkers achter dit geniale idee.

In het eerste jaar groeien kinderen razendsnel. Het rompertje voorkomt dat ouders, vrienden en kennissen continu nieuwe pakjes moeten kopen voor hun baby.

Hoe?

Wat de rompertjes van IZI-fit zo speciaal maken zijn de meerdere drukknoopjes. ‘Normale’ rompertjes hebben drukknoopjes aan de onderkant maar de IZI-fit heeft ze ook aan de linker-en rechterkant. Zo kan het rompertje gedragen worden door kinderen met verschillende groottes en maten.

Razendsnelle verkoop

Al snel kwamen de studenten erachter dat er veel behoefte was aan de verstelbare romper. Sinds de website online staat, gaat de verkoop razendsnel. Inmiddels zijn de 150 pakjes uitverkocht, hierdoor is het mogelijk geworden om een pre-order te plaatsen.

Onwerkelijk

De Vlaamse studenten vinden het allemaal nog onwerkelijk. "Via Facebook ontvangen we foto's van ouders die hun kind in het pakje hebben gehesen. Dan dringt wel door dat het allemaal echt is. Dat gevoel is onbeschrijfelijk", vertelt Seppe Lecis, inmiddels algemeen directeur van het bedrijf.

Prijzen

Met de IZI-fit zijn de studenten uitgeroepen tot beste studentenonderneming bij de VLAJO Small Business Project. In juni vertegenwoordigen ze het slimme rompertje bij de Europese kampioenschappen in Oslo.