Vanwege een ernstig tekort aan studentenkamers heeft het hotel de Knor besloten om enkele van haar kamers onder te verhuren aan studenten tegen een zacht prijsje, namelijk €400,- per maand. Het hotel voelt mee met studenten die geen kamer kunnen vinden en elke dag van ver moeten komen om naar school te kunnen. Hotel de Knor opent haar deuren op 3 april 2019 in het centrum van Rotterdam.

Afgelopen week mocht een aantal studenten al een nachtje in het hotel doorbrengen. Charlotte, studente Communicatie, was een van de gelukkige. Ze woont in Limburg, maar studeert in Rotterdam. Dagelijks een hopeloos lang reistraject, maar een kamer kon ze nergens krijgen. Door dit initiatief hoeft ze nog maar tien minuten te fietsen naar school. “Ik vind dit echt een geweldig initiatief, ik hoef niet meer om vijf uur op te staan en ik kan me nu beter focussen op school”, aldus Charlotte. “Ik voel dat ik weer helemaal tot rust kom. Ik mag hier voorlopig blijven wonen, tot ik een eigen kamer vind.”

Wouter, student Rechten, mocht ook gebruik maken van deze unieke kans. Vorige maand woonde hij nog bij zijn ouders, maar daar voelde hij zich niet echt meer welkom. “Mijn ouders werden vaak gek van mij en mijn rotzooi en riepen dan tegen me: “Het is hier geen hotel!”. Nou, nu woon ik toch mooi wel in een hotel. Echt helemaal top dit, ik kan zelfs gebruikmaken van de roomservice!”

Een betere wereld begint bij jezelf

Johanna Vermeulen, initiatiefneemster en manager van het hotel zegt hierover: “Ik weet zelf hoe het is om heel lang te moeten zoeken naar een kamer. Ik woonde op anderhalf uur reizen van mijn school vandaan en ik weet nog hoe erg ik verlangde naar een beetje luxe en om dichtbij mijn school te wonen, maar dit zat er helaas niet in. Toen ik een tijd geleden hoorde hoeveel studenten op zoek zijn naar een kamer, bedacht ik dit idee. Samen moeten we strijden voor een betere wereld, toch? En als ik kan beginnen met studenten een handje te helpen, dan doe ik dit graag. We zullen nu 15 kamers beschikbaar stellen en in de toekomst kunnen we kijken naar uitbreidingsmogelijkheden.”

Wil jij ook wel een tijdje crashen in een hotel? Of wil je meer weten? Klik dan hier