Stoppen met studeren en geld verdienen: het klinkt heel aantrekkelijk. Scripties, werkcolleges en tentamens zijn waarschijnlijk niet meer jouw favoriete bezigheid. Toch zijn er verschillende argumenten om nog wat extra jaren als student door het leven te gaan.

1. Je kunt meer praktijkervaring opdoen

Met name bij universitaire studies word je er niet toe gedwongen om praktijkervaring op te doen. Het is verstandig om het wel te doen. Zonder praktijkervaring is het lastiger om een baan te vinden na je studie. Veel bedrijven heb je dus een streepje voor als je stage hebt gelopen. Voor je eigen ontwikkeling is stage lopen ook erg belangrijk. Door de praktijkervaring die je opdoet kun je beter inschatten welke werkzaamheden wel en niet bij je passen. Een laatste voordeel: tijdens een stage leer je ontzettend veel.

2. Je ontwikkelt meer kennis

Als je – letterlijk en figuurlijk – meer tijd investeert in je studie, doe je meer kennis op. Daarnaast is het vaak zo dat studenten vrijwillig extra vakken omdat jij deze vakken zo interessant vindt, dan neem je theorieën toch heel anders op dan wanneer het ‘moet’. Extra kennis kan nooit kwaad, toch?

3. Je kunt langer genieten van je studententijd

Do we need to say more? Oneindig profiteren van studentenkorting, een lekker onregelmatig leventje, geen 9-tot-5 baan en veel feestjes en borrels. Werken kun je de rest van je leven nog doen. Voor je het weet bevind je je middenin de huisje-boompje-beestje fase en kun je niet meer terug naar het vrije studentenleven.

4. Je krijgt meer mogelijkheden om te ontdekken wat je echt wilt

Het internet wordt overspoeld met berichten over burn-outs, keuzestress en paniek onder millennials. De belangrijkste oorzaak hiervan is dat er tegenwoordig zo veel mogelijk en zó veel te kiezen is. Daarnaast ervaren studenten maatschappelijke druk om voor hun afstuderen een CV van minimaal 2 kantjes te hebben. De hierboven genoemde redenen helpen niet alleen bij de ontwikkeling van een waardig CV, maar ook bij de ontwikkeling van jezelf. Doordat je veel ervaring opdoet, kom je er sneller achter wat je leuk vind en waar je goed in bent. Dit kan een hoop stress schelen als je gaat afstuderen.