Studentenkamers zijn vaak niet groot. Het is dan lastig om de hele inboedel die je door de jaren heen bij je ouders hebt verzameld mee te nemen naar je studentenkamer. Omdat een goed thuisgevoel begint bij een fijne woon- en studeerplek, hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet om je studentenkamer zo effectief en leuk mogelijk in te richten.

1. Gebruik lichte kleuren in je interieur

Door het gebruik van lichte kleuren zoals wit, beige crème of pasteltinten te gebruiken in je kamer, oogt deze ruimer en een stuk rustiger. Ben je echt gek op kleur? Ga dan voor kleurrijke accessoires, zoals kussens, vaasjes foto’s of schilderijen. Zolang de ondertoon en de grotere oppervlaktes licht zijn, lijkt je kamer groter!

3. Meubels met meerdere functies

Het gebruik van slimme meubels is een must in jouw studentenkamer. Schaf bijvoorbeeld een kleine eettafel aan,, waaraan je én kunt eten én kunt studeren. Ook heb je ideale inklapbare tafels, zodat je meer zitruimte hebt als je visite krijgt. Ideaal om zo slim mogelijk met ruimtes om te gaan. Denk ook aan een slaapbank of krukjes met opbergruimte erin.

4. Speel met licht en kaarsjes

Goede verlichting is belangrijk in je studentenkamer. Naast een lamp aan het plafond is het belangrijk om een goede bureaulamp te hebben voor het studeren. Met de simpele middelen als kerstlichtjes, kleine (tafel)lampen of kaarsen kun je behoorlijk wat sfeer in je kamer creëren!

5. Planken aan de muur

Enkele planken boven je bed of boven je tafel bieden toch extra opbergruimte zonder massaal plek in te nemen in je kamer. Wissel je boeken af met vaasjes, planten of andere spullen, dan ziet het er ook nog eens heel leuk uit. Daarnaast is het natuurlijk een voordelig alternatief voor een boekenkast!

6. Kijkje bij de kringloop nemen

De zoektocht kan wat stroef verlopen, maar er zitten zeker waardevolle schatten verstopt in de kringloopwinkels. Zelfs online shoppen is mogelijk bij enkele kringloopwinkels, super handig dus!

7. Kijk op marktplaats voor gratis meubels

Via Marktplaats, de lokale dump of je eigen netwerk is het mogelijk om af en toe tweedehands meubels van goede kwaliteit vinden. Vaak bieden mensen gratis spullen aan omdat ze er snel en zonder veel gedoe vanaf willen. Het is dus goed aan te raden om deze kansen in de gaten te houden, want wie het eerst komt, wie het eerst maalt!