In België is studentenvereniging Reuzegom opgeheven. De leden hebben de vereniging ontbonden na een uit de hand gelopen ontgroeningsritueel waarbij een aspirant-lid om het leven kwam.

Teveel zout

De omgekomen jongen (20) studeerde aan de KU Leuven en deed mee aan een ontgroening van de studentenvereniging. Tijdens de ontgroening moest hij samen met twee andere studenten een grote hoeveelheid vissaus drinken. Ook zouden ze ‘s avonds in het bos water over zich heen hebben gekregen. De jongen verloor op een gegeven moment zijn bewustzijn en raakte in coma. Volgens artsen had hij een grote hoeveelheid zout in zijn bloed en was hij onderkoeld. De jongen overleed uiteindelijk aan een hartstilstand.

Volgens de Belgische nieuwszender VTM zijn veel leden van Reuzegom aangeslagen door de gebeurtenis. Een aantal zouden zelfs psychologische hulp nodig hebben.

Meerdere incidenten

Studentenvereniging Reuzegom kwam al vaker in het nieuws door incidenten tijdens ontgroeningen. Zo moesten aspirant-leden een biggetje doodschieten en een konijn verzorgen en het daarna slachten. Volgens Belgische media is Reuzegom een elitaire studentenverenigingen waarvan veel oud-leden inmiddels actief zijn in de politiek of de top van het bedrijfsleven. Reuzegom richtte zich vooral op studenten uit Antwerpen die in Leuven gingen studeren.