Zoek je een kamer in Amsterdam, maar heb je een klein budget? Dan is dit je kans: je kunt voor €250 inclusief gas, water en licht (!) een tweekamerappartement met eigen toilet en gedeelde keuken en badkamer huren. Klein detail: het is wel in de voormalige Bijlmerbajes. Maar van een poster op de muur fleurt zo’n cel meteen op!

Tijdelijke huur

Tot twee jaar geleden woonden er nog boefjes in de Bijlmerbajes. De kamers zijn dus niet bepaald luxe te noemen, maar zeker niet klein in vergelijking tot andere kamers die in Amsterdam voor veel meer geld verhuurd worden. Het terrein van de Bijlmerbajes is verkocht aan een projectontwikkelaar die het gaat omtoveren tot het Bajes Kwartier. Dit moet een nieuwe, bruisende woonwijk van Amsterdam worden. In totaal moeten er 1.350 woningen komen waarvan de oplevering in 2021 gepland is.

Tot die tijd kunnen er dus tijdelijk studenten wonen in de oude gevangenis, maar voor hoe lang en hoe veel kamers er beschikbaar zijn is nog onduidelijk. Op de website van het Bajes Kwartier is te lezen dat de projectontwikkelaar op 1 maart 2018 de sleutel krijgt, waarna ze gaan beginnen met slopen. Wellicht kun je hier dus niet heel lang wonen, maar ach; het is ook een koopje!