Het is lente! De zon schijnt en de vogeltjes fluiten. Omdat het nog best fris is buiten of omdat je soms ook gewoon moet blokken, is het een goed idee om de lente naar binnen te halen. Dat doe je natuurlijk door planten neer te zetten! Aangezien planten en studenten doorgaans niet de beste combinatie zijn hebben wij zeven planten voor je opgezocht die zelfs het barre leven op een studentenkamer doorstaan.

1. De Crassula Avata, a.k.a. de vetplant

Een vetplant is een ideale plant. Hij heeft weinig water nodig en wanneer hij dorst heeft geeft hij dit zelf aan: je weet dat het tijd is om ‘m water te geven als de blaadjes gaan rimpelen. Hij groeit niet snel, dus je hebt er geen omkijken naar en hij ziet er schattig uit. Eigenlijk kan deze allemansvriend overal tegen: droogte, hitte, kou, schaduw én licht, you name it. Aangezien hij wekenlang zonder water kan is de vetplant met recht student-proof te noemen. En hij heeft veel verschillende vormen, dus er valt ook nog eens genoeg te kiezen.

2. De Sanseveria Trifasciata, a.k.a. vrouwentongen

Dit handige plantje, ook wel de Snake plant genoemd, hoeft maar één keer in de twee weken water en kan goed tegen zowel donkere als lichte plekken. Maar los van dat de Snake makkelijk te onderhouden is, heeft hij een handige functie. In tegenstelling tot veel planten, die alleen overdag zuurstof produceren, ademt deze plant de hele nacht zuurstof uit. Zet ‘m dus op je slaapkamer zodat al die giftige alcoholdampen ’s nachts een beetje gecompenseerd kunnen worden. Ander leuk feit: er is een Bredase carnavals hit aan dit slimme plantje opgedragen.

3. De Zamioculcas

Deze makkelijke plant heeft nog geen bijnaam, maar hij bestaat dan ook nog maar sinds 1996. Hij doet het eigenlijk prima in iedere omstandigheid, maar met af en toe een beetje water en genoeg licht groeit hij wel lekker snel. Binnen no-time heb je een indrukwekkende plant. Let wel op: hij is licht giftig, dus niet opeten als je door je stufi heen bent.

4. De Ceropegia Woodii a.k.a. Chinees lantaarnplantje

Dit schattige plantje is iets kwetsbaarder dan de rest, maar kan wel heel je kamer opfleuren. Het wordt namelijk een lange sliert van allemaal losse blaadjes. Daarom wordt de plant ook wel String of Hearts genoemd. Romantiek gegarandeerd dus! Zet ‘m ergens tactisch neer, bijvoorbeeld bovenop een kast. Hij kan niet goed tegen veel water, dus niks aan de hand als je ‘m vergeet.

5. De Philodendron

Dit is een echte jungleplant. Met deze groene rakker komt je hele kamer gelijk in tropische sferen. Daarbij heeft hij een luchtzuiverende werking, wat natuurlijk ideaal is in een studentenkamer! Niet alleen mooi, maar ook nog eens nuttig dus.

6. De Cactaceae, a.k.a. de cactus

Last but not least, de goeie ouwe cactus natuurlijk! De laatste jaren is deze plant een echte hipsterplant geworden, dus als je deze op je kamer hebt staan ben je weer helemaal bij. Daarbij is een cactus bijna niet dood te krijgen, oftewel echt fool-proof. Daarbij zijn er heel veel verschillende soorten en maten, waardoor je makkelijk kunt variëren. Easy does it!

Ben je nu helemaal geïnspireerd geraakt, maar heb je nog geen kamer om deze planten in kwijt te kunnen? Neem dan eens een kijkje tussen het aanbod, bijvoorbeeld in Amsterdam en Rotterdam.