Je studententijd is natuurlijk een groot feest, maar wanneer je een bijzondere woning hebt helemaal! Voor de bewoners van de volgende studentenkamers geen krappe, aftandse kamertjes of vieze keukentjes van 2 bij 1; zij hebben het beter voor elkaar. We hebben vijf van de meest bijzondere studentenwoningen van over de hele wereld voor je op een rij gezet.

Leiden – Nederland

Geef je graag een feestje? Op deze kamer heb je niet alleen ruimte genoeg, maar heb je ook weinig aankleding nodig. De kamer uit 1735 heeft al een flinke dosis ‘ambiance’ van zichzelf. De 60 m2 oppervlak en de akoestiek lenen zich prima voor een gezellig onderonsje (lees: dikke party). Alleen wel oppassen geblazen voor de 18e-eeuwse schilderijen die de muren sieren…

Foto Leiden

Kennesaw – V.S.

Studeren is al zwaar genoeg en dat weten ze op deze universiteit ook. Studenten die op deze campus wonen leven in perfecte balans tussen studeren en relaxen. Heel de nacht doorgeleerd in de hightech 24-uurs studieruimte? Je bent zo weer good-to-go na het wegpoetsen van je pipse gelaat in de tanning room. Even een break van al dat harde werk? Dan ga je gewoon chillen in de gaming room of hangmattentuin. Je hebt het verdiend!

Foto Kennesaw

Le Havre – Frankrijk

Of de Fransen kaas hebben gegeten van modern en innovatief design? Oui oui! Deze studentenwoningen zijn gemaakt van containers en zijn niet alleen heel praktisch maar toch mooi vormgegeven; ze hebben ook nog eens een schitterend uitzicht over zee. Multifunctioneel, want zo is je kamer niet alleen de perfecte plek om te studeren, maar ook voor een date bij zonsondergang boven het water. Succes gegarandeerd!

Foto Le Havre

Wageningen – Nederland

Ben je meer van het landelijke gevoel en vind je het niet erg om iedere ochtend wakker te worden met verse koffie die de huisbaas voor je zet? Dan is Villa Sanoer, a.k.a. De Burlenburgh, iets voor jou. Omgeven door weelderig groen, tuinen met vijvers en een heuse oprijlaan is studeren natuurlijk een eitje. Sinds de jaren ’30 van de 20e eeuw wonen er al studenten in dit nederige optrekje en inmiddels is het een van de verenigingshuizen van de studentenvereniging Ceres. Bijkomend voordeel: het schijnt dat er met regelmaat feestjes plaatsvinden in de villa.

Foto Wageningen

Oxford, Tucson & Columbia – V.S.

Veel Amerikanen zijn van mening dat ze in het beste land van de wereld leven. Als je naar deze studentenkamers kijkt kun je niet anders dan het hier mee eens zijn. In je luxe keuken is studentenkost bereiden een kleine moeite, waardoor je natuurlijk extra veel tijd overhoudt om te blokken. Daarbij slingeren er nooit kleren door je kamer omdat alles netjes in je inloopkast hangt. De kers op de taart is natuurlijk je eigen jacuzzi op je balkon. Bubbelen geblazen!

Foto USA