De meeste studenten aan Amerikaanse universiteiten brengen hun eerste jaar door in een ongezellig hok met twee stapelbedden, een filmposter en als het meezit een plant. Zo niet deze twee dames. Lindy Goodson en Abby Bozeman, eerstejaars aan de University of Mississippi, bouwden hun gedeelde studentenkamer om tot een waar prinsessenverblijf.

makeover

Paleisje

“We zijn er zo’n zes à zeven uur mee bezig geweest,” vertelt Lindy aan de Britse krant Metro.co.uk. “Eerlijk gezegd is dat een stuk korter dan de meeste meisjes op onze verdieping.” In die paar uur hebben ze echter wel flink doorgewerkt, al geeft Lindy toe dat de vier ouders ook een aardige duit in het zakje hebben gedaan. De moeders hebben zich vooral beziggehouden met stijladvies en inrichting, waar de vaders het zwaardere tilwerk voor hun rekening namen. Het resultaat mag er zijn: een paleisje waar Elsa (je weet wel, die ijsprinses uit Frozen) zich niet voor zou schamen.

Goud, pluche en fluweel

De gebruikelijke stapelbedden zijn niet meer als zodanig te herkennen, met dank aan de gouden kussens, pluchen hoofdeinden en pastelkleurige kleedjes. Verder kleedden Lindy en Abby de kamer aan met donzige witte tapijten, fluwelen krukjes en elegante lampen, aangevuld met een nachtkastje met inbouwmagnetron. Het was een aardige klus, maar de dames hebben er geen spijt van. Lindy: “We zijn heel dankbaar dat we ons eerste studiejaar mogen doorbrengen in een kamer die zo gezellig en zo eigen voelt.”