24 studentenflats op de campus van Universiteit Twente in Enschede strijden om de titel ‘duurzaamste studentenhuis’. Wie het meest weet te besparen op het energieverbruik gaat aan de haal met de hoofdprijs: een energiezuinige koelkast gevuld met hapjes en drankjes voor een groots huisfeest.

Sustain-a-Battle

De zogeheten Sustain-a-Battle is een initiatief van de Universiteit Twente, duurzaamheidsnetwerk Generatin’, studentenhuisvester De Veste en Zienergie, een adviesbureau gespecialiseerd in duurzaamheid. De deelnemende studentenhuizen proberen niet alleen een maand lang zo weinig mogelijk stroom en gas te verbruiken, maar stellen ook een energieplan op voor hun woning. De energiestrijd is onderdeel van de Living Smart Campus, een serie projecten die de campus als ‘living lab’ centraal stelt.

Tentamens gaan voor

Afgelopen maandag vond de officiële kick-off van de Sustain-a-Battle plaats in het openluchttheater op de campus. De opkomst viel helaas wat tegen, aangezien veel studenten tijdens deze tentamenweek andere prioriteiten hadden. Slechts enkele van de 24 deelnemende campusflats werden vertegenwoordigd bij de opening. Het is te hopen dat de studenten gedurende de rest van de competitie, die nog tot 9 mei loopt, wel tijd hebben om een goed energieplan op te stellen.