Als jouw studentenhuis niet over een badkuip beschikt, kun je natuurlijk gewoon accepteren dat je het bij douchen moet houden. Of je ontwerpt je eigen plastic bad, zoals deze Britse studente deed. Even vullen onder de douche en je eigen hottub is een feit.

Out of the box

Lucy Lyth is tweedejaars student aan de Birmingham University. Sinds ze op kamers ging, miste ze het heerlijke bad dat haar ouders thuis hebben. Dus dacht ze ‘out of the box’ – of zoals ze het zelf noemt: ‘out of the tub’. Ze zocht op internet naar een box die groot genoeg was om als bad te fungeren voor een vrouw van 1 meter 60. En dat lukte: voor zo’n 30 euro kocht ze een plastic bak van 145 liter. Meer dan genoeg, zoals je hieronder ziet: er is zelfs nog plaats voor rubber eendjes.

badkuip

Verrassend comfortabel

De studente vindt haar eigen badkuip ‘verrassend comfortabel’. “Bubbeltjes erbij, wat kaarsen: het is geweldig.” Voor de badverslaafden onder ons die haar voorbeeld graag volgen: zorg voor een stevige box van enige kwaliteit. Het kan nog een duur grapje worden wanneer je goedkope bak het begeeft en je badkamer volloopt met meer dan honderd liter water.