Het is een bekend probleem voor bewoners van een studentenhuis: je kunt geen lekker gehaktballetje in de koelkast laten liggen of er gaat dezelfde dag nog een hongerige huisgenoot mee vandoor. Deze Chinese student was zijn jattende medebewoner goed zat en bedacht een wraakplan: de kartonnen kipschnitzel.

Krokant kartonnetje

De student, wiens naam niet bekend is gemaakt, vertelt in de Chinese krant The People’s Daily hoe hij te werk is gegaan. Hij knipte twee kartonnetjes in de vorm van een schnitzel en plakte ze aan elkaar. Vervolgens gaf hij ze met behulp van sojasaus, bloem en broodkruimels een krokant korstje en bakte hij ze mooi goudbruin. Het resultaat: een niet van echt te onderscheiden kipschnitzel van karton.

schnitzel

Foto’s gaan viral

De student zette de schnitzel in de koelkast en wachtte af tot zijn huisgenoot zou thuiskomen. In de tussentijd plaatste hij bovenstaande kiekjes op Weibo, de Chinese variant van Twitter. Zijn foto’s werden in korte tijd meer dan 100.000 keer gedeeld en zijn actie haalde de internationale kranten. Of de huisgenoot heeft toegehapt – en of hij iets gemerkt heeft – is ons op dit moment nog niet bekend.