De weermannen en -vrouwen zijn het erover eens: het wordt volgende week dan toch echt winterweer in Nederland, inclusief vorst en sneeuw. Kamers.nl geeft jou tips om je door deze barre omstandigheden heen te slaan.

Tip 1: Shop slim warme kleding

De beste manier om je te wapenen tegen koud weer is natuurlijk door lekker warme kleding en een goede winterjas aan te trekken. Zeker een jas is echter vaak vrij prijzig… Goed nieuws: na de feestdagen barst overal de uitverkoop los. Sla dus meteen je slag en scoor voor een leuke prijs een heerlijke winterse outfit! Vergeet naast kleding ook niet voor lekker warme handschoenen en een muts te zorgen.

Tip 2: Verwarm jezelf van binnenuit

Een lekker warme soep is makkelijk klaar te maken en je krijgt het er heerlijk warm van. Tussen de middag is dit dan ook een goed alternatief voor brood of een salade. Of maak eens een lekkere stamppot met je huisgenoten!

Tip 3: Zorg voor een extra warmtebron in huis

Woon je in een slecht geïsoleerd studentenhuis? Voor twee à drie tientjes koop je al een elektrisch kacheltje waarmee je je kamer binnen een mum van tijd lekker warm mee krijgt.

Tip 4: Geniet van films en series

Koud weer betekent dat je een goed excuus hebt om de deur niet meer uit te gaan. Installeer jezelf dus lekker met een kop warme chocolademelk op de bank om een leuke film of serie te kijken.

Tip 5: Blijf in beweging

De truc tegen een winterdip: blijf in beweging! Een goede workout geeft je een voldaan gevoel en verbetert je bloedsomloop waardoor je je vrolijker voelt en het minder snel koud zult hebben. Ook alle beweging die je tijdens je dagelijkse bezigheden pakt helpt hieraan mee.

Tip 6: Geniet ervan!

Winterweer kan ook voor een prachtige plaatjes zorgen. Geef je ogen de kost en geniet van het mooie winterse landschap om je heen!

Heb jij nog meer leuke en handige tips om de winterse dagen goed door te komen? Deel ze hieronder!