Voor studenten gelden soms andere regels dan voor de gemiddelde Nederlander. Neem de alcoholinname: word je als burger met twee glazen per dag al beschouwd als dronkaard, als student kun je de hele week losgaan zonder dat er ook maar een wenkbrauw wordt opgetrokken. En zo zijn er meer dingen waar je alleen als student mee wegkomt. Kamers.nl verzamelde ze voor je... Geniet ervan zolang het kan!

Fornuis met aluminiumfolie

Aluminiumfolie op het fornuis

Handig toch? Voorkomen is nu eenmaal beter dan genezen. Wanneer jouw naam op het schoonmaakrooster staat, gooi je een emmer lauwwarm water over de keukenvloer en trek je het aluminiumfolie van het fornuis. Pen pakken, vinkje bij je naam zetten en klaar. Kun je meteen weer gaan, eh..., studeren.

Verkeersborden aan de muur

Verkeers- en straatnaamborden, oranje pionnen of zelfs geleidebakens. In menig studentenhuis prijkt een dergelijke trofee, bijvoorbeeld meegenomen op een nachtelijke (alcoholische) rooftocht. Zou het in een normaal huishouden al snel tot de nodige vragen leiden, in een studentenhuis kijkt eigenlijk niemand ervan op.

Een koelkast met alleen maar bier

In een beetje studentenhuis is er minimaal één koelkast die uitsluitend bedoeld is voor bier. Vaak is deze voorzien van een namenlijst met vinkjes, waarop duidelijk af te lezen is in welke fase van het studentenleven eenieder zich bevindt. Sommige studentenhuizen stellen een heuse bierfeut aan, die belast is met het voorraadbeheer.

Altijd maar pasta op tafel zetten

Hoezo geen variatie? Pasta rood, pasta pesto, pasta carbonara: als het een andere kleur heeft, is het een ander gerecht. En als het toch saai wordt, kun je er altijd een keertje spinazie en roomkaas doorheen gooien, of voor de echte fijnproevers: spinazie en zalm. Keuze genoeg – en dan hebben we het nog niets eens over de pasta zelf: penne, tagliatelle, spaghetti, linguine, macaroni, pipe rigate, rigatoni, papardelle, farfalle, fusilli, fettuccine... Met pasta kun je eindeloos variëren.

Doordeweekse katers

Eten met je huis-, club- of jaargenoten, borrelen met je huis-, club- of jaargenoten, ’s avonds laat een vette bek halen met je huis-, club- of jaargenoten... En dat allemaal doordeweeks. De gemiddelde student heeft er weinig geen moeite mee en woont de volgende ochtend rustig een hoorcollege bij – al dan niet in vegetatieve toestand.

Onschuldige spelletjes omdopen tot drankfestijnen

Wie van jullie kan nog aan Stef Stuntpiloot of Krokodil met kiespijn denken als een onschuldig spel voor kinderen? Precies. En ook een kaartspel of willekeurig tv-programma wordt al snel ingezet als excuus voor een drankgelag. Geniet ervan, want na je studentenleven heb je nog tijd genoeg om met een lekkere kop jasmijnthee een fijn potje te scrabbelen voor het slapengaan.

Lees ook:
10 dingen je gaat missen wanneer je bent afgestudeerd
De 11 grootste ergernissen aan huisgenoten