In Nijmegen voelen studenten zich het veiligst, terwijl Amsterdam als minst veilige stad wordt beschouwd. Dat blijkt uit onderzoek van Studentenwegwijzer.nl dat 1.016 studenten in de zeven grootste studentensteden vroeg naar hun gevoel van veiligheid.

Grote verschillen tussen steden

Van de Nijmeegse studenten geeft 60% aan zich ‘veilig’ of ‘zeer veilig’ te voelen in de stad. Ook in Delft (53%) en Leiden (52%) voelen studenten zich redelijk veilig. Een heel ander verhaal is Amsterdam: hier geeft slechts 14% aan een ‘veilig’ of ‘zeer veilig’ gevoel te hebben. Ook Rotterdam (22%) scoort niet geweldig op veiligheid, terwijl Utrecht (35%) en Groningen (41%) de middenmoot vormen.

Meeste zorgen over laptop

Behalve naar het gevoel van veiligheid werd ook gevraagd naar de bezittingen waarover studenten zich het meest zorgen maken. De laptop staat bovenaan, gevolgd door de mobiele telefoon en de televisie. Verder geeft 46% van de Nederlandse studenten aan een inboedelverzekering te hebben afgesloten en heeft 50% zijn huis beveiligd (elektronisch danwel bouwkundig).