De 55 dollar (49 euro) die drie New Yorkse studenten uitgaven aan een bankstel bij de kringloopwinkel, bleek goed besteed. Tussen de kussens troffen zij 40.000 dollar in cash aan (ruim 35.000 euro).

Vol met enveloppen

Het is een wat vale bank die Reese Werkhoven, Lara Russo en Cally Guasti kochten bij de kringloopwinkel van het Leger des Heils. En het motiefje, ach, laten we het retro noemen. Toch hebben de studenten geen spijt van de aankoop. “We trokken de ene na de andere envelop tussen de kussens vandaan,” aldus Guasti. “Mijn mond hing open van verbazing, het was een enorm bedrag.”

Dankbare weduwe

Hoewel je als student met 40.000 dollar een aardig feestje kan bouwen, besloten Werkhoven, Russo en Guasti anders. Aan de hand van een naam op een van de enveloppen traceerden ze de vorige eigenaar van de bank. De 91-jarige weduwe brak in tranen uit toen ze het geld terugkreeg van de drie studenten. De bank was door familieleden aan de kringloopwinkel geschonken toen de vrouw in het ziekenhuis lag met een gebroken heup. Als dank ontvingen de drie huisgenoten duizend dollar van de vrouw, die aangaf het geld in haar bankstel te hebben opgeborgen omdat het de enige bank was die ze vertrouwde.