Schimmelplekken, krakende trappen of scheuren in de muur… Wanneer je een studentenkamer gaat bekijken, komen er weleens wat gebreken aan het licht. Dat het nog een stuk erger kan, ondervonden deze studenten uit het Engelse Brighton: bij hen kwam er nogal letterlijk een lijk uit de kast.

Stank

De groep tweedejaarsstudenten kreeg een rondleiding in een studentenpand in Brighton, toen hen een vreemde geur opviel, zo schrijft het Engelse Metro News. De stank bleek uit een van de slaapkamers te komen, waar de studenten het roerloze lichaam van een 23-jarige student aantroffen. Ze sloegen direct alarm, maar de jongen bleek al overleden.

Geen misdrijf

Achteraf verklaarden de huisgenoten van de overleden student dat zij hem inderdaad al twee dagen niet hadden gezien, maar dat ze niet direct ongerust waren. Er werden geen sporen van een misdrijf aangetroffen, wat zou kunnen wijzen op zelfmoord – ook gezien de leeftijd van het slachtoffer. Of de bezoekende studenten alsnog in het huis wilden wonen, vermeldt Metro News helaas niet.