Je kunt natuurlijk achter de bar gaan staan in een kroeg, of flyers uitdelen in een drukke winkelstraat. Niets mis mee, maar origineel is anders. Heb je behoefte aan een minder alledaags bijbaantje? Kamers.nl geeft je graag wat suggesties.

Baardreclame

De baard is al enige tijd bezig aan een ongekende comeback. En als mannelijke student met een volle baard kun je nu ook financieel je voordeel doen. De website Beardvertising.com verkoopt namelijk baard-advertentieruimte. Het enige wat jij hoeft te doen, is een klein kaartje met een reclametekst in je baard hangen. Ok, en hiermee de hele dag voor schut lopen. Rijk word je er niet van, maar geef toe: echt hard werken is het ook niet. Zoals de website het zelf stelt: “Beardvertising. If it ain’t getting you laid, might as well make a few bucks off of it.”

Mystery shopper

Ook voor vrouwelijke studenten zijn er mogelijkheden om geld te verdienen zonder hard te hoeven werken. Wat dacht je van een dagje shoppen? Kledingwinkels, elektronicaketens en supermarkten zoeken geregeld mystery shoppers. Je koopt wat artikelen, vraagt advies aan medewerkers en beoordeelt ondertussen de service en de kwaliteit. De werktijden zijn vaak flexibel en de werkomgeving is afwisselend. De luie shoppers onder ons kunnen zelfs als mystery online shopper aan de slag.

Knuffelaar

Wie niet bang is voor lichamelijk contact, kan het voorbeeld van de Amerikaanse Jackie Samuel volgen. Haar eenmanszaak The Snuggery, die ze startte om haar studie te kunnen bekostigen, biedt knuffels aan. Op de bank, aan tafel, maar meestal in bed. Met de kleren aan, want seksuele handelingen zijn verboden. Voor zo’n 30 euro per uur komt Jackie in je armen liggen. Ze knuffelt per week zo’n dertig verschillende klanten, vaak weduwnaren, oorlogsveteranen of mannen met relatieproblemen. Hoewel seks dus verboden is, maakt ze er geen probleem van wanneer mannen enigszins opgewonden raken. “Het hoort erbij, niemand hoeft zich hier ongemakkelijk bij te voelen.”