Hondenliefhebbers die van hun huisbaas geen dieren mogen houden, kunnen vanaf nu toch met een trouwe viervoeter op pad. De Utrechtse student Lars Berends lanceert namelijk een hondendeelservice, waarmee hondenbezitters die weinig tijd hebben in contact worden gebracht met mensen die wél tijd hebben voor een wandeling met de hond. Klinkt als een ideaal plan voor studerende dierenvrienden…

Op kamers geen huisdieren

Berends, student aan de HU Amersfoort, constateerde dat er veel mensen zijn die geen hond mogen houden in hun woning. “Veel medestudenten hebben thuis wel een hond, maar mogen geen huisdieren houden omdat ze op kamers wonen. Bovendien hebben zij vaak tijd genoeg om de hond uit te laten op momenten dat een hondeneigenaar dat niet kan.” Uit deze gedachte ontstond het idee voor de website Hondjeuitlaten.nl. Hondenliefhebbers kunnen hierop hun voorkeuren doorgeven: eigenaren geven aan wanneer hun hond beschikbaar is, uitlaters vullen in op welke momenten en hoe vaak ze met het dier willen lopen. De site brengt vraag en aanbod vervolgens bij elkaar.

AirBnB voor hondenliefhebbers

Enkele tientallen hondenliefhebbers hebben zich inmiddels geregistreerd op Hondjeuitlaten.nl, dat zich voorlopig concentreert op Utrecht en omstreken. Berends: “De ambitie is om nog deze maand de eerste matches te maken. We focussen daarom nu op de regio Utrecht. Wanneer hier de eerste succesvolle matches lopen en de eerste evaluaties onder de gebruikers gedaan zijn, gaan we ons werkgebied langzaam uitbreiden.” De student mag dan voorzichtig zijn begonnen, zijn ambities zijn er niet minder om: Hondjeuitlaten.nl moet het AirBnB voor hondenliefhebbers worden.