In Amstelveen rukte de politie afgelopen woensdag massaal uit naar aanleiding van hard geschreeuw vanuit het studentencomplex Uilenstede.

Rage

De politie zette een helikopter en meerdere eenheden in om de toedracht van het geschreeuw te achterhalen. Uit nadere inspectie bleek dat er tientallen studenten meededen aan een nieuwe rage: twee minuten op je luidst uit een raam schreeuwen.

Lokroep

Deze rage is over komen waaien uit Zweden, en werd enkele weken eerder al ‘uitgevoerd’ op een studentencampus aan de Houthavens (eveneens in Amstelveen). Inmiddels is de video die op deze campus gemaakt werd viral gegaan op Dumpert.nl, onder de titel ‘Studenten lokroep’. Student Tom Brok besloot dat het tijd was om dit succesverhaal voort te zetten en riep via een Facebookgroep z’n medebewoners van Uilenstede aan om mee te schreeuwen.

Ontkenning

De politie ontkent dat er met een helikopter rondgevlogen is om poolshoogte te nemen op de campus. Wel bevestigden zij meldingen te hebben ontvangen over het geschreeuw. Mogelijk zijn er een aantal agenten een kijkje zijn gaan nemen omdat zij het geschreeuw hoorden, aldus de politie. Een woordvoerder gaf te kennen dat de politie niet gecharmeerd is van de schreeuw-actie van de studenten. “Iedere melding wordt door ons serieus genomen, en zet ons aan tot handelen. De eenheden die worden ingezet voor meldingen als deze kunnen niet worden ingezet voor échte noodgevallen."