Het is weer voorbij die mooie zomer en naarmate het weer verder betrekt, trek je jezelf wat vaker terug in je stulpje. Ben je een beetje laks, maar hou je wel van een bloemetje op je kamer? Dan is er geen enkele reden om genoegen te nemen met ijsbloemen aan de buiten- (of binnen) kant van je raam: raadpleeg snel onze studentenplanten-top-5!

5. Sanseveria

We bijten de spits af met de Sanseveria (ook wel Vrouwentong genoemd). Deze plant is goed bestand tegen warmte en zon. Die laatste mag trouwens niet te hard op de plant branden, maar daar zal je in de winter weinig last van hebben. Deze plant ziet er overigens wel een beetje saai uit.

4. Graslelie

Niet veel spannender dan de Sanseveria, maar wel een stuk beter als herkansingsplant: de Graslelie. Onderaan de bladeren van de lelie vormen zich binnen mum van tijd stekjes, die je na een paar dagen badderen in de aarde kunt zetten! Dit exemplaar kan je één keer per week water geven en hij zal niet meteen het onderspit delven als je dit een keertje vergeet. Als je te fanatiek bent met wateren, kan dat overigens wel tot problemen leiden.

3. Aloë vera

Zoek je een robuuste plant, met een macho uiterlijk? De Aloë Vera heeft scherpe vormen en stoere stekeltjes. Handig aan deze plant is ook dat je ‘m kunt inzetten als first aid wanneer je je hebt verbrand, of een ontstoken wondje hebt: het sap van deze plant werkt hydraterend én antibacterieel. Geef ‘m eens in de twee weken water, een beetje zonlicht en je bent binnen.

2. Aglaonema

De Aglaonema heeft ‘normale’ bladeren, bovendien heb je er bijna geen omkijken naar. In de winter kun je ‘m weken geen water geven en er nog mee wegkomen ook. Deze plant kun je in de halfschaduw zetten, maar ook in de schaduw doet hij het prima.

1. Vetplant

De onbetwiste koning der studentenplanten is de vetplant. Hij is verkrijgbaar in allerlei soorten én is bijna niet dood te krijgen. Mooi meegenomen is dat je ze in de winter nog minder vaak water hoeft te geven dan in de andere seizoenen: eens in de vier weken volstaat. Een vetplant floreert het beste op een lichte standplaats.

Heb je wel een plant, maar geen kamer? Kijk dan eens op Kamers.nl of er iets voor je tussen zit. Ook studenten zonder planten kunnen reageren.