Op zoek naar een kamer in Arnhem? Voor 10 HBO-studenten is er nu de mogelijkheid om voor 75 euro per maand een appartement te huren in een bejaardenhuis. Voorwaarde is wel dat je 30 uur per maand liefdadigheidswerk verricht onder je oudere medebewoners.

Leegstand

In het Arnhemse woonzorgcentrum Vreedenhoff staan momenteel 20 van de 230 appartementen leeg. Door de aanhoudende bezuinigingen in de zorg is het de verwachting dat dit aantal alleen maar toeneemt. Het bestuur besloot om voorlopig 10 appartementen beschikbaar te stellen aan HBO-studenten. In ruil voor een kleine financiële bijdrage en 30 uur vrijwilligerswerk kunnen de studenten nagenoeg gratis een appartement betrekken. Omgerekend ‘sparen’ de HBO’ers netto 12,50 per uur bij elkaar om hun inwoning te bekostigen.

Ruime kamers

Het zijn niet de minste kamers waar de nieuwe bewoners zich op mogen verheugen. Ieder appartement heeft een woonoppervlakte van zo’n 30m2, een eigen badkamer én een (klein) balkon. Waar je voor dit soort luxe normaliter zo’n 450 euro per maand betaalt, hoeven de studenten slechts 75 euro per maand te betalen.

Zelf je taken kiezen

De nieuwe inwoners hoeven niet per se ouderen te wassen of aan te kleden. Ze mogen zelf bedenken hoe ze hun tegenprestatie invullen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld hun relevante studieskills inzetten om de oudere medebewoners te helpen.

Ben jij ook op zoek naar een kamer in Arnhem, maar is het vermaken van oudjes niets voor jou? Bekijk dan vooral eens ons kameraanbod in Arnhem, en kijk of er iets van jouw gading bijzit!