Nog aan het zoeken naar een kamer? Als je in Nijmegen wil gaan wonen, ziet het er zonnig voor je uit volgens Stichting Studentenhuisvesting Nijmegen. Ook op andere locaties in Nederland is de kamermarkt aan het bijtrekken.

Studentenkamers in Nijmegen

Het kamertekort in Nijmegen is opgelost. Dat stelt Max Derks, vertegenwoordiger van de Stichting Studentenhuisvesting Nijmegen. De aanhoudende tekorten zijn uiteindelijk het hoofd geboden dankzij de massale aanbouw van studentencomplexen, en een toename in het aantal particuliere initiatieven.

Minder studenten uitwonend

Naast de bouw van extra woonunits lijkt het studentenoverschot zichzelf overigens eveneens redelijk te hebben opgelost. Dit komt door de verstrengde maatregelen die het kabinet heeft getroffen om studiefinancieringsuitgaven te beperken. Studenten stellen daardoor hun studies uit, of blijven gewoon thuiswonen.

De rest van Nederland

De daling van het kamertekort geldt gelukkig niet alleen voor Nijmegen. Stichting Studentenhuisvesting (actief in Utrecht, Tilburg, Rotterdam, Zwolle, Tilburg en Maastricht) zegt dat de verbeterde situatie zich langzaamaan door heel Nederland verspreidt. Jesse van Mourik, woordvoerder van de SSH, beaamt zelfs dat de wachttijden in Utrecht zijn gehalveerd. ‘Moest je in 2010 nog 20 maanden wachten op een kamer, nu is dat 10 maanden’, aldus Van Mourik.

Heb jij desondanks deze positieve berichten je kamer nog niet weten te vinden? Neem dan vooral een kijkje op Kamers.nl, en reageer op de nieuwste kamers!