Student in Amsterdam? Dan moet jij je portemonnee het verst opentrekken voor een studentenkamer. Dat constateerde Nu.nl op basis van grootschalig onderzoek naar 12.000 kamerprijzen op o.a. Kamers.nl.

Studentenkamers

Nu.nl publiceerde vandaag haar grootschalige onderzoek naar de prijzen van studentenkamers door heel Nederland. Amsterdam scoorde met €33,80 per vierkante meter -en een gemiddelde huurprijs van €559,40- het allerhoogst. De hoofdstad werd hierin op de voet gevolgd door Utrecht, waar je als student gemiddeld €25,13 per vierkante meter moet neertellen. Overigens zijn ook de huurprijzen in Almere, Deventer en Delft zeker niet mals.

Huisjesmelkers

De hoge huurprijzen in deze populaire studentensteden zijn toe te schrijven aan huisbazen die misbruik maken van de hoge kamernood. De Landelijke Studenten Vakbond (LSVB) pleit daarom voor een strengere controle van huisbazen om studenten beter het hoofd te kunnen bieden. “Studenten zijn angstig om hun kamer te verliezen, en zullen daarom zelf niet snel een melding maken van hoge huurprijzen,” aldus een woordvoerster van de LSVB.

Heb jij twijfels of je huisbaas wel zuivere koffie schenkt? Lees dan ook eens ons artikel over huisjesmelkers! Degenen die zich niet hebben laten afschrikken door dit artikel kunnen trouwens ook een kijkje nemen naar ons kameraanbod in Amsterdam, Utrecht of een andere populaire studentenstad.