Infographic "Studentenkamer inrichten"

Klik hier voor de fullsize versie
Click here for the fullsize version

Tips voor het inrichten van je studentenkamer

Wil je je studentenkamer inrichten maar heb je (A) weinig ruimte en (B) weinig geld? Op deze pagina vind je interieurtips waarmee je jouw bezemkast transformeert tot een illuster studentenpaleis!

Benodigdheden voor je kamer

Om te voorkomen dat je meer meubels aanschaft dan je vierkante meters hebt -en dat is al snel het geval in een studentenkamer- is het belangrijk dat je vooraf een lijst opstelt met de spullen die je (daadwerkelijk) nodig hebt. Ter inspiratie kun je je focussen op de gebruikszones die in je kamer aanwezig zullen zijn (opbergen, werken, eten en slapen).

Inspiratie opdoen voor je studentenkamer

Wat betreft meubel-inspiratie voor je studentenkamer zul je er al snel achter komen dat je simpelweg niet om de IKEA heen kunt. Tot de echte evergreens behoren onder andere de Billy Boekenkast, de Svarta hoogslaper (tweepersoons!) en natuurlijk het ultragoedkope laminaat dat je er kunt aanschaffen. Er zijn echter nog een tal van andere mogelijkheden waarmee je er voor weinig geld knusjes bij kunt zitten.

Een kamer inrichten met weinig geld

Heb je weinig geld, maar nog minder mensen om je heen waar je spullen van kunt lenen? Lees hieronder dan meer over vier adresjes waarmee je alsnog voor een dubbeltje op de eerste rij kunt zitten!

A. Kringloop

De kringloopwinkel is een perfecte uitvalsbasis wanneer je op zoek bent naar meubels die niet mainstream zijn maar toch weinig geld kosten. In iedere studentenstad zijn er wel enkele of meerdere winkels te vinden.

B. Housewarming

Geef een housewarming en vraag om geld! Deze tip kan echter alsnog duur uitvallen, aangezien je toch bier zult moeten aanschaffen.

C. Marktplaats

Goedkoop-goedkoper-goedkoopst. Maak het zo duur of goedkoop als je wilt via Marktplaats, maar stel wel even vooraf je filter in als je niet naar de andere kant van Nederland wil reizen voor je droomkastje.

D. Grofvuil

Dit is bij uitstek de allergoedkoopste oplossing, maar niet iedereen is even bereid om in de nabije omgeving van z’n woonplaats op schrootjacht te gaan.

Kleurgebruik in kleine ruimtes

Dat je een kleine studentenkamer hebt betekent niet dat je geen gebruik kunt maken van donkere tinten. Je moet er alleen wat voorzichtiger mee zijn. Door de donkere kleuren onder je zichtveld te houden en ook donkere meubels aan te schaffen kom je prima weg met een donkerblauw of zachtgrijs. Door de kleuren op je muur iets verder door te laten lopen op je plafond creëer je optisch hogere muren.

Ruimtelijkheid door symmetrie

Bespaar vierkante meters door creatief om te gaan met de plattegrond van je kamer! In praktisch opzicht kun je denken aan hoogslapers of bedden met bergruimte eronder, en in optisch opzicht zijn de mogelijkheden nagenoeg eindeloos. Het belangrijkste criterium is dat je het zichtveld van je deur naar het raam zo vrij mogelijk houdt en streeft naar een symmetrische plattegrond. Staat er dus een kast aan de ene kant van je kamer? Plaats dan je bed aan de andere kant.

Voeg deze infographic toe aan je eigen website!