Door het grote tekort aan studentenkamers worden gemeenten en studentenhuisvesters steeds creatiever in het vinden van geschikte woonruimte voor studenten. Werden eerder al woonboten omgebouwd tot studentenkamers, nu is in Maastricht het idee opgevat om een leegstaande gevangenis om te bouwen tot studentenhuis. Tja, waarom niet..?

Tekort aan studentenkamers

Alle grote studentensteden in Nederland kampen met grote tekorten aan kamers. Bovendien groeit het aantal studenten dat op zoek is naar een studentenkamer gestaag. Een kamer in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en ook zeker Maastricht vinden is ook zeker geen vanzelfsprekendheid. Om in Maastricht de studenten wat extra mogelijkheden te bieden kwam de Liberale Partij met het plan om de gevangenis Overmaze om te toveren tot studentenhuis. Grappig genoeg zijn sommige cellen luxer ingericht dan een doorsnee studentenkamer.

Veiligheidsmaatregelen

Met de veiligheidsmaatregelen zal het uiteraard ook wel goed zitten. De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) en Kences hebben al laten weten wel wat te zien in deze nieuwe vorm van studentenhuisvesting. Als alle voorzieningen in orde zijn en de tralies voor de ramen zijn verdwenen, kunnen studenten terecht in hun nieuwe woonruimte.