Uit onderzoek van de Nationale Studentenenquête blijkt dat de gemiddelde huurprijzen van studentenkamers in het eerste halfjaar 3,5% gestegen. Dit percentage komt overeen met gemiddeld 12 euro en is de grootste stijging in de afgelopen drie jaar. Kamers in Amsterdam zijn nog steeds het duurste, hier betaalde je de afgelopen zes maanden gemiddeld 396 euro en stegen de huurprijzen met 5,9%.

Dure studentensteden

Kamers in Haarlem en Den Haag volgen Amsterdam op de voet met gemiddelde huurprijzen van respectievelijk 391 euro en 381 euro. Leiden is verrassend genoeg de goedkoopste stad in de Randstad. Hier betaalde je ‘slechts’ 326 euro per maand.

Dronten goedkoopste stad

Wil je zo min mogelijk besteden aan de huur van je studentenkamer? Dan kan je het beste in Dronten gaan wonen. Hier ben je maandelijks 257 euro kwijt aan huur. Ook Enschede en Ede behoren tot de goedkoopste steden van Nederland. In beide plaatsen betaalde je de afgelopen zes maanden gemiddeld 276 euro per maand. De gemiddelde huurprijs in Nederland lag het afgelopen halfjaar op 341 euro.

Nationale Studentenenquête

Het onderzoek van de Nationale Studentenenquête werd uitgevoerd studenten die studeren aan een universiteit of een HBO-studie volgen. Zo’n 70.000 studenten gaven aan dat ze op kamers wonen.