Denk je heerlijk rustig te wonen in een mooi huis in een rustige buurt, komen er ineens 250 studenten in je straat wonen. Klinkt onwaarschijnlijk? Het was echter precies wat er gebeurde in de wijk Vinkhuizen in de gemeente Groningen. De bewoners zijn op z’n zachtst gezegd niet blij met de nieuwe buren en hebben een eerste demonstratie gepland voor komend weekend.

Huisjesmelkers slaan hun slag

Door een onvoorziene maas in de wet is het voor huisjesmelkers mogelijk om eengezinswoningen te verdelen in studentenkamers met het doel om de kamers te verhuren aan studenten. De huisjesmelkers maken dankbaar gebruik van het foutje in de wet waardoor sommige wijken en straten in Groningen overspoeld worden door studenten. In de Briljantstraat zagen de bewoners binnen no-time zo’n 250 studenten hun nieuwe kamer betrekken. Gezellig, maar ook erg luidrichting volgens de andere bewoners. De studenten zorgen voor zoveel overlast dat de bewoners ten einde raad zijn.

Bewoners voeren actie

Daarom hebben de bewoners besloten om actie te voeren door zaterdag 20 april al hun woningen te koop te zetten. Het is nog onbekend wat studentenstad Groningen wil gaan doen aan de overlast van de studenten. Ook is nog niet bekend of de wet binnenkort wordt aangepast zodat huisjesmelkers een halt kan worden toegeroepen.