Dat Vestia zich diep, maar dan ook heel diep, in de problemen heeft gewerkt, zal niemand in Nederland ontgaan zijn. Verkeerde investeringen, eigenbelang en hebzucht zorgden voor talloze miljoenen euro’s aan schuld. Om de woningcorporatie weer fris en fruitig rond te laten dartelen in Neerlands woonlandschap, is besloten jaarlijks honderden studentenhuizen in de verkoop te doen.

Studentenwoningen in Rotterdam

De eerste grote stap in het ‘herstructureringsprogramma’ van Vestia is inmiddels gezet. Stichting Studenten Huisvesting (SSH) heeft namelijk maar liefst 1422 studentenwoningen in Rotterdam overgenomen en - niet te vergeten - 97 parkeerplaatsen.

Eengezinswoningen verkocht

De corporatie vertelde blij te zijn met de verkoop van de studentenkamers in Rotterdam. Vorig jaar deed Vestia al 700 eengezinswoningen van de hand. Toch zal Vestia nog flink wat stappen moeten zetten om financieel weer helemaal gezond te worden. Aangezien Vestia nog zo’n 90.000 woningen bezit, is er nog genoeg hoop voor een hoopvolle comeback.

Voor de studenten verandert er verder niets, ze zullen alleen de huur voor hun studentenwoning aan iemand anders over moeten maken.