Zou het zijn omdat Duitse studenten liever nog wat langer bij paps en mams in huis blijven wonen? Of is het omdat de huurprijzen van studentenkamers in Venlo en in de rest van Nederland veel hoger zijn dan die van Duitse studentenkamers?

Studentenstad

Feit is dat in Venlo 2500 Duitse studenten studies volgen aan de Fonts Hogeschool en dat vrijwel geen één er voor kiest in te trekken in een studentenkamer in Venlo. Terwijl Venlo toch bekend staat als een gezellige studentenstad, voorzien van alle faciliteiten waar studenten behoefte aan kunnen hebben - denk aan een uitmuntend uitgaansleven met een keur aan horecagelegenheden in een prachtige binnenstad. Ook Maastricht ligt binnen handbereik. Verder ontbreekt het in Venlo niet aan betaalbare studentenkamers, studentenflats en studentenhuizen.

Meer opleidingen in Venlo

Dus wat is dan tóch de reden dat de Duitse jongeren aan het eind van de dag weer de auto of de trein pakken en terugkeren naar Duitsland? De gemeente Venlo heeft besloten dit minutieus uit te gaan zoeken. De gemeente heeft namelijk plannen om het aantal opleidingen uit te breiden en hoopt dat studenten die studies gaan volgen in de Limburgse stad zich dan ook hier willen vestigen. Duitse studenten zijn dus zeker meer dan welkom.