Woningcorporatie

Woningcorporatie

Een woningcorporatie is een organisatie die zich bezighoudt met het verhuren, bouwen en beheren van woonruimte. Vaak gaat het hierbij om sociale huurwoningen die goed betaalbaar zijn. Woningcorporaties zijn in de regel stichtingen en mogen dus geen winstoogmerk hebben. Ze werden redelijk vrij gelaten door de overheid, maar door recente problemen met onder andere Laurentius en Vestia vindt er nu strenger toezicht plaats.

Studentenhuisvesting

Veel woningcorporaties doen ook iets met studentenhuisvesting en een enkele richt zich volledig op studenten. Door de grote vraag naar studentenkamers is dat ook wel nodig. Af en toe worden er complexen gebouwd of opgekocht die enkel dienen om studenten te huisvesten.

Wachtlijsten

Zodra je een kamer huurt, zul je waarschijnlijk in aanraking komen met een woonstichting, zij bieden namen veel kamers aan die ook betaalbaar zijn. Woningcorporaties kampen wel met behoorlijke wachtlijsten, maar bij studenten is het verloop groot zodat de wachtlijsten iets kleiner zijn. Zodra een student afstudeert, moet hij in de regel de kamer binnen een half jaar verlaten.

Veelgestelde vragen over een woningcorporatie:

We hebben enkele vragen die vaak worden gesteld over een woningcorporatie en voor je op een rijtje gezet, met de bijbehorende antwoorden.

  • Wat is een woningcorporatie?

    Een woningcorporatie is een organisatie die woonruimte bouwt, beheert en verhuurt.

  • Heeft een student iets aan een woningcorporatie?

    Jazeker, veel woningcorporaties houden zich bezig met studentenhuisvesting en bieden dus ook studentenkamers aan. Deze zijn vaak beter te betalen dan kamers van particuliere verhuurders.

  • Heeft een woningcorporatie wachtlijsten?

    De meeste corporaties hebben inderdaad te maken met lange wachtlijsten. Het is dan ook verstandig om je op tijd in te schrijven bij verschillende woningcorporaties.

© 2012-2021 Kamers, onderdeel van TreeHouse B.V. | Willem Buytewechstraat 45, 3024 BK Rotterdam | KvK-nummer 24426419