Studentenkamer

Studentenkamer

Het overgrote deel van de studenten die op kamers willen gaan, komt in een studentenkamer terecht; hetzij via een woningcorporatie, school of studentenvereniging, hetzij via een website als Kamers.nl. Studentenkamers zijn er, net als studenten, in allerlei soorten en maten: luxe kamers in prachtige particuliere woningen, gezellige studentenkamers in verenigingshuizen en knusse kamers op een nabij gelegen campus.

Huurprijzen studentenkamers

De huurprijzen lopen net als de type kamers zeer uiteen. Natuurlijk zijn verhuurders wel gebonden aan een regelgeving omtrent de prijzen. Een huisbaas kan niet zomaar de hoofdprijs vragen voor een studentenkamer van enkele vierkante meters met een gedeelde woonkamer, keuken en sanitair. Om er zeker van te zijn dat je de prijs betaalt die hoort bij jouw studentenkamer, kan je altijd een beroep doen op de Huurcommissie. Ook kan je een kamercheck doen op Checkjekamer.nl. Geen overbodige luxe, zoals al vaak is gebleken. Je zou niet de eerste zijn die veel te veel huur betaalt voor een studentenkamer.

Verhuurders van kamers

Studentenkamers worden door uiteenlopende partijen verhuurd. Zo kan je terecht bij particuliere huisbazen, woningcorporaties, studentenverenigingen en eventueel ook bij de school of universiteit waar je je opleiding volgt of gaat volgen. Regelmatig wordt het aanbod aan studentenkamers online aangeboden zoals op Kamers.nl. Doordat er een groot tekort is aan beschikbare studentenkamers is het heel verstandig om tijdig op zoek te gaan naar een kamer in de stad van jouw studie. Wacht dus niet tot het laatste moment met het zoeken naar een beschikbare studentenkamer!

Veelgestelde vragen over studentenkamers:

We hebben enkele vragen die vaak worden gesteld over studentenkamers en de daarbij behorende antwoorden voor je op een rijtje gezet.

  • Hoeveel kost een gemiddelde studentenkamer aan huur?

    De huurprijzen lopen zeer uiteen, afhankelijk van de kwaliteit en grootte van de kamer. Ook spelen aanwezige voorzieningen, locatie en het huidige kamertekort een grote rol bij de huurprijs.

  • Bij wie kan ik terecht om een studentenkamer te huren?

    Je kunt terecht bij verschillende partijen zoals woningstichtingen, woningcorporaties, huisbazen, studentenverenigingen, hoge scholen en universiteiten. Vaak bieden deze partijen hun kamers online aan.

© 2012-2021 Kamers, onderdeel van TreeHouse B.V. | Willem Buytewechstraat 45, 3024 BK Rotterdam | KvK-nummer 24426419