Student Hotel

Student Hotel

In 2012 werd het initiatief ‘Student Hotel’ opgestart. Een hotel speciaal voor studenten, zowel Nederlandse als buitenlandse studenten. Het hotel zou een ideale oplossing zijn voor bijvoorbeeld de huisvesting van uitwisselingsstudenten. De eerste vestiging werd in 2012 geopend in Rotterdam, aan de Oostzeedijk. Per 2015 zijn er ook vestigingen in Amsterdam(2), Den Haag en Luik (Belgie). Het Student Hotel in Rotterdam biedt ruimte voor 250 studenten. De bedoeling is dat de kamers voor vijf of tien maanden verhuurd worden, dus per (twee) semester(s).

Kosten en voorzieningen studentenkamer

De prijs van een studentenkamer hangt af van de locatie en het type kamer. Er zijn ook kamers uitsluitend beschikbaar voor familieleden en vrienden. Het hotel biedt verder alle voorzieningen die een student zich kan wensen. Zo is er onder meer een restaurant met goedkope dagschotels, een studentencafé, een gym- en fitnessruimte, een bibliotheek en studieruimtes. Het ontbreekt de studenten dus nergens aan.

Vestigingen Student Hotel

De hotels worden vooral geboekt worden door buitenlandse studenten die tijdelijk in Nederland verblijven voor hun studie. Bedenker en ontwikkelaar Charlie MacGregor heeft naast eerder genoemde vestigingen verder nog plannen klaar liggen voor vestigingen in Eindhoven en Enschede.

Veelgestelde vragen over het Studenten Hotel:

We hebben enkele vragen die vaak worden gesteld over het Student Hotel en de daarbij behorende antwoorden voor je op een rijtje gezet.

  • Waar zijn is het Student Hotel gevestigd?

    Momenteel (2015) zijn er vier Student Hotels te vinden in Nederland, namelijk in Amsterdam (2), Rotterdam en Den Haag.

  • Hoeveel kost een kamer in het Student Hotel?

    Gemiddeld betaal je 600 tot 700 euro per maand voor een kamer in het Student Hotel.

© 2012-2020 Kamers, onderdeel van TreeHouse B.V. | Willem Buytewechstraat 45, 3024 BK Rotterdam | KvK-nummer 24426419