Particuliere huur

Particuliere huur

Particuliere huur houdt in dat je niet huurt van een organisatie (bijvoorbeeld een studentenhuisvester), maar van een particulier persoon. Hierdoor ligt de huurprijs vaak hoger.

Studentenhuisvesters

Studenten kunnen op verschillende manieren een kamer huren. Je kan via een studentenhuisvester een kamer huren of via een particulier persoon. Een kamer huren via een studentenhuisvester - een woningcorporatie bedoeld voor studenten - is vaak goedkoper. Bovendien beschikken studentenhuisvesters normaliter over meerdere studentenpanden en flats. Nadeel is echter dat er lange wachtlijsten kunnen zijn. Daarnaast is het mogelijk dat je ‘gekeurd’ wordt voordat je de kamer krijgt toegewezen.

Voor- en nadelen van particulier huren

Bij particuliere huur beschik je over een kamer van een particulier. Hierbij gelden vaak hogere huurprijzen. Het is dan ook verstandig om de huurprijs te laten ‘checken’ wanneer je je bedenkingen hebt over de maximale huurprijs. Er zijn echter ook voordelen aan particuliere huur. Je kan doorgaans sneller een kamer huren en je hebt recht op huurbescherming waardoor je nooit zomaar uit je kamer kan worden gezet.

Veelgestelde vragen over particulier huren

We hebben enkele vragen die vaak worden gesteld over particulier huren en de bijbehorende antwoorden voor je op een rijtje gezet.

  • Wat is het voordeel van particulier huren?

    Bij particuliere huur kan je over het algemeen sneller aan een kamer komen en heb je minder te maken met wachtlijsten zoals bij studentenhuisvesters. Ook heb je recht op huurbescherming.

  • Kan je als student particulier huren?

    Ja hoor, ook als student kan je terecht bij particuliere verhuurders van studentenkamers en appartementen. Je hebt de keuze tussen studentenhuisvesters, particuliere verhuurders, antikraakbureaus en studentenverenigingen.

© 2012-2021 Kamers, onderdeel van TreeHouse B.V. | Willem Buytewechstraat 45, 3024 BK Rotterdam | KvK-nummer 24426419