Landelijke Studenten Vakbond (LSVb)

Landelijke Studenten Vakbond (LSVb)

De Landelijke Studenten Vakbond is een combinatie van lokale bonden die de belangen van studenten verdedigt. De vakbond doet dit onder meer door invloed op de overheid uit te oefenen. Ook houdt LSVb zich bezig met studentenhuisvesting en kun je er terecht als je bijvoorbeeld problemen met je huisbaas hebt. LSVb is gevestigd vlakbij het station van Utrecht.

Verschillende activiteiten LSVb

LSVb organiseert af en toe bijeenkomsten voor studenten, hogescholen en andere belanghebbenden, zodat er overleg tussen deze partijen kan plaatsvinden. Ook worden er regelmatig trainingen, debatten en andere activiteiten georganiseerd door de stichting. Al deze zaken organiseert LSVb om het leven van de student te veraangenamen. De vakbond maakt zich ook hard voor de bouw van meer studentenhuisvesting, omdat hier nu een groot tekort aan is.

Steun en advies voor studenten

LSVb probeert ook naar studenten te luisteren en eventuele problemen aan te pakken. In het faciliteren van huisvesting draag het wel bij, maar ga er niet vanuit dat ze je zomaar aan een kamer kan helpen. Zie de vakbond dan ook vooral als een steunpunt en bron van advies.

Veelgestelde vragen over de Landelijke Studenten Vakbond:

We hebben enkele vragen die vaak worden gesteld over de Landelijke Studenten Vakbond voor je op een rijtje gezet, met de bijbehorende antwoorden.

 • Wat is de LSVb?

  De LSVb is een vakbond die de belangen van studenten behartigt bij zaken zoals studentenhuisvesting.

 • Wat doet de LSVb?

  De LSVb komt op voor de belangen van studenten door te overleggen tussen verschillende partijen zoals de overheid, woningcorporaties en huisbazen. Ook organiseert de LSVb trainingen, bijeenkomsten en debatten voor studenten.

 • Wat kan de LSVb voor mij betekenen?

  Ben je student en heb je bijvoorbeeld problemen met je huisbaas? Dan kan je de LSVb vragen om als tussenpartij te fungeren. De LSVb geeft advies en staat studenten bij als steunpunt, ook als het gaat om huisvesting.

 • Kan LSVb me aan een kamer helpen?

  Nee, in principe biedt de LSVb geen kamers aan.

© 2012-2021 Kamers, onderdeel van TreeHouse B.V. | Willem Buytewechstraat 45, 3024 BK Rotterdam | KvK-nummer 24426419