Kences

Kences

Kences is een belangrijk orgaan als het gaat om informatieverstrekking over studentenhuisvesting. Kences werd in 1999 opgericht met als doel studentenhuisvesters te binden en samen als kenniscentrum te fungeren voor studentenhuisvesting.

Samenwerkingsverband studentenhuisvesters

Studentenhuisvesters in Nederland nemen deel aan Kences waardoor het orgaan de ervaring en kennis vergaart over het huisvesten van in totaal zo’n 60.000 studenten. Kences houdt de ontwikkelingen op het gebied van studentenhuisvesting nauwlettend in de gaten en probeert samen met de deelnemende huisvesters in te spelen op de behoefte naar betaalbare studentenkamers.

Vakgebieden van Kences

Kences is samen met haar deelnemers actief op de volgende gebieden: belangenbehartiging, kennisontwikkeling, kennisdeling en inkoop. Kences treedt ook regelmatig naar buiten met onderzoeksrapporten en advies.

Veelgestelde vragen over Kences

We hebben enkele vragen die vaak worden gesteld over Kences en de bijbehorende antwoorden voor je op een rij gezet.

  • Wat doet Kences precies?

    Kences probeert samen met aangesloten studentenhuisvesters in te spelen op de ontwikkelingen op het gebied van studentenhuisvesting. Ook informeert en adviseert de brancheorganisatie andere partijen.

  • Wie zijn er aangesloten bij Kences?

    Alle studentenhuisvesters in Nederland zijn aangesloten bij Kences.

© 2012-2021 Kamers, onderdeel van TreeHouse B.V. | Willem Buytewechstraat 45, 3024 BK Rotterdam | KvK-nummer 24426419