Kale huur

Kale huur

Bij een huurprijs kan onderscheid gemaakt worden tussen de all-in huurprijs en de kale huurprijs. Met de kale huur wordt de huurprijs bedoeld van de woonruimte van de kamer, exclusief de kosten van gas, water, licht (GWL) en overige servicekosten. Let er bij het huren van een kamer goed op of het om de kale of totale huurprijs gaat.

Verschil tussen kale en totale huur kan groot zijn

Als de servicekosten eenmaal bij de kale huur worden gerekend, is de totale huurprijs een stuk hoger. Houd hier rekening mee. De hoogte van de kale huurprijs hangt af van wat de verhuurder er voor vraagt. In grote steden liggen de prijzen vaak hoger dan in minder populaire studentensteden.

Opbouw kale huur

De kale huur is opgebouwd uit een aantal factoren. De staat en ligging van het huis, het aantal vierkante meters, de kwaliteit van de gezamenlijke ruimtes, maar ook het aantal huisgenoten kan meewegen. Hoe minder huisgenoten je hebt, hoe hoger vaak de prijs is.

Veelgestelde vragen over de kale huur:

We hebben enkele vragen die vaak worden gesteld over kale huur en de bijbehorende antwoorden voor je op een rijtje gezet.

 • Wat is kale huur?

  De kale huurprijs is de huur die je betaalt (uitsluitend) voor het gebruiken van de woning.

 • Wat is het verschil tussen de kale en all-in huurprijs?

  Bij de kale huurprijs zijn geen kosten meegerekend als gas, water, licht en servicekosten. Deze zitten wel in de all-in huurprijs.

 • Hoe hoog is de kale huurprijs?

  Hoe hoog de kale huurprijs is, hangt uiteraard van de kamer af. Ook spelen factoren als locatie, aanwezige voorzieningen en kwaliteit van het onderhoud een rol bij de hoogte van de (kale) huurprijs.

 • Wat zijn servicekosten?

  Servicekosten zijn de kosten die je als huurder maakt voor energie zoals gas, water, licht en stookkosten. Ook kunnen kosten als salaris voor de huismeester en administratiekosten worden meegerekend.

© 2012-2021 Kamers, onderdeel van TreeHouse B.V. | Willem Buytewechstraat 45, 3024 BK Rotterdam | KvK-nummer 24426419